31 Οκτωβρίου 2021

Οκτώβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Οκτωβρίου από την επικαιρότητα στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, το τέταρτο κύμα της πανδημίας, η επέλαση της κακοκαιρίας με τις καταστροφικές πλημμύρες, το πλήθος των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά... Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά: Στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην «Αυγή» (2.10.2021), μια σύληψη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μιας και λέει ότι «η κυβέρνηση μας είναι υπέροχη, τα έχει κάνει όλα τέλεια»!

Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία στην Ολομέλεια της Βουλής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ρόλο του μαέστρου, θυμωμένο, γιατί το πρώτο βιολί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ...πριονίζει την συμφωνία και το κόμμα του την καταψηφίζει. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (7.10.2021):

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί αντικομουνισμού και εμφυλίου, κατά την συζήτηση στη Βουλή της Ελληνογαλλικής αμυντικής Συμφωνίας, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την ΝΔ. Η διαγραφή Μπογδάνου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Υπερσύγχρονα όπλα μας πουλάνε οι Γάλλοι και όχι μυαλά! Στο σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στoν «Ελεύθερο Τύπο» (10.10.2021): 
Σημειώνεται ότι ο Κων. Μπογδάνος στην ομιλία του είχε μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές». Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος σε επικριτικό ύφος είπε: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας και το μέλλον της».

Eπέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (14.10.2021):

Καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες, πλημμύρες σε όλη τη χώρα. Μετρούν πληγές Εύβοια και Πήλιο από τις πλημμύρες. Και ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, … αρμενίζει ανέμελος στα νερά της Εύβοιας! Mε αφορμή και τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία. Σκίτσο από τον Κάρλος Λατούφ στο newscenter.gr (16.10.2021):

Όταν η Αθηνα τραγουδά το μικρό της μυστικό: «Μπάζωσε τον Ιλισσό» μας λέει και πλημμυρίσαμε! Σκηνές χάους στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος»
Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (19.10.2021):

ΚΙΝΑΛ: Εξι υποψήφιοι για την ηγεσία. Και ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (22.10.2021), ο ΓΑΠ ζητά από τον πατέρα του, τον Ανδρέα Παπανδρέου, να ακούσει τα νέα της υποψηφιότητάς του και εκείνος να κλείνει τα αυτιά του! 

Δεν αρκεί πλέον να μιμείται καλά ο Αλέξης Τσίπρας τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να τον μιμείται τέλεια ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να τον φωνάξει «μπαμπά»! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (24.10.2021):

Πέθανε η Φώφη ΓεννηματάΈφυγε την Δευτέρα (25/10) από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά, σε ηλικία 56 ετών, μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία της. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 12 Οκτωβρίου, λόγω υποτροπής της βασικής της νόσου, του καρκίνου. Αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια και έμεινε όρθια ως το τέλος. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το «Ελλάδα 24». Στη Βουλή, τα βήματα της Φώφης Γεννηματά που διακρίνεται αμυδρά στο βάθος της εικόνας:

28η Οκτωβρίου, ημέρα του ΟΧΙ, με παρελάσεις αλλά και μέτρα προστασίας από την πανδημία. Παράλληλα φτάνει στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η καγεκλάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, «μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα» όπως γράφει η γερμανική Bild. «Go back madame Merkel» είχε πεί κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας για να κάνει στη συνέχεια τη γνωστή κωλοτούμπα. Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (28.10.2021):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Δείτε και αυτά:
Σεπτέμβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Αύγουστος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου