15 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Συμφωνία με τους εταίρους έστω και στο και 5΄

"Έχουμε συμφωνήσει (με τους εταίρους μας) σε πολλά ζητήματα ήδη. Από την άλλη, έχουμε ήδη επισημάνει μια σειρά θεμάτων που θέλουμε να τα προχωρήσουμε πιο πέρα" αναφέρει σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και συνεχίζει: "Παράλληλα, υπάρχουν ζητήματα τριβής όπως τα εργασιακά και των ιδιωτικοποιήσεων,
στις οποίες θέλουμε να περάσουμε από τη λογική εκποίησης σε εξευτελιστικές τιμές στη λογική της ανάπτυξής τους, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ξένους επενδυτές, που θα έχει στόχο όχι μόνο την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων ροών που θα χρηματοδοτούν φορείς όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επλήγησαν βάναυσα τόσο από την κρίση όσο και από το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους το 2012". 

"Αλλη διαφορά μας είναι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και οι παράμετροί του. Θεωρούμε ότι για τα συμφωνηθέντα, όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, τις ροές αποπληρωμών του χρέους και τον τρόπο με τον οποίο διασυνδέεται η δημοσιονομική πολιτική με τις επενδύσεις και τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο σύνολό του, οι απόψεις της κυβέρνησης υπερβαίνουν το υπάρχον πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε πολύ εμπεριστατωμένες δράσεις, για διαφορετική προσέγγιση, πιο λελογισμένη και ρεαλιστική όσον αφορά αυτά τα αλληλένδετα ζητήματα και βεβαίως τις μείζονες προτεραιότητες που είναι οι μεταρρυθμίσεις και η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης"... αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών. 

Σε σχετική ερώτηση για κάποιου είδους συμφωνία στο αυριανό ή κάποιο έκτακτο Eurogroup απαντά ότι "η σθεναρή στάση μας πάνω σε απολύτως λογικές βάσεις οδηγεί, έστω και στο «και 5΄», σε μια κοινώς αμοιβαία σύγκλιση", ενώ αναφέρει ότι «Plan B» δεν υπάρχει.

Ξεκαθαρίζει επίσης ο κ. Βαρουφάκης ότι αυτό που ξεκίνησε δεν είναι διαπραγματεύσεις , αλλά απλά "μία εξερεύνηση του κοινού εδάφους μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο συμβόλαιο με τους εταίρους μας"

Πηγή: www.kathimerini.gr 15.02.2015
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο:
Βαρουφάκης στην «Κ»: Λύση και στο και 5΄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου