22 Φεβρουαρίου 2015

Σαουδάραβας ιμάμης: «Αν η Γη γύριζε τότε το αεροπλάνο θα στεκόταν και η Κίνα θα ερχόταν σε αυτό»

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Η Γη δεν γυρίζει... Αν η Γη γύριζε, δεν θα έπρεπε το αεροπλάνο να στεκόταν στον αέρα και η Κίνα να ερχόταν σε αυτό;». Αυτό υποστήριξε ενώπιον ομάδας μαθητών ένας σαουδάραβας ιμάμης, προκαλώντας τουλάχιστον ένα ειρωνικό μειδίαμα σε όσους τον άκουσαν.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube, ο σεΐχης Μπεντέρ αλ Χαϊμπερί, φαίνεται να υποστηρίζει με θέρμη την άποψή του ότι η Γη είναι σταθερή και δεν γυρίζει. Για να γίνει μάλιστα πειστικός χρησιμοποιεί ένα πλαστικό ποτήρι νερού, που στο παράδειγμά του είναι η Γη και λέει: «Ας πούμε ότι πηγαίνουμε με το αεροπλάνο στην Κίνα. Λέτε ότι η Γη γυρίζει. Προσέξτε με τώρα (δείχνει το ποτήρι). Αν η Γη γύριζε, δεν θα έπρεπε το αεροπλάνο να στεκόταν στον αέρα και η Κίνα να ερχόταν σε αυτό; Λάθος ή σωστό; Αν γύριζε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε το αεροπλάνο δεν θα έφτανε ποτέ στην Κίνα, γιατί και η Κίνα θα εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση με το αεροπλάνο».


Σύμφωνα με το Al Jazeera, που μετέδωσε τη σχετική είδηση, τα όσα είπε ο σαουδάραβας ιμάμης προκάλεσαν κύμα ειρωνικών σχολίων στα αραβόφωνα κοινωνικά δίκτυα. 

Πηγή: Το βρήκαμε στα: www.tanea.gr και www.athensvoice.gr
youtube.com: Saudi cleric rejects that Earth revolves around the Sun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου