27 Φεβρουαρίου 2015

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας: Χόρεψαν συρτάκι πίνοντας ούζο έξω από τη Bild

Τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό έδειξαν την Παρασκευή τρεις νεαρές γυναίκες από το Βερολίνο. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, τρεις γυμνόστηθες γυναίκες,
εμπνευσμένες από τις δράσεις της ακτιβιστικής οργάνωσης Femen, διαμαρτυρήθηκαν υπέρ της Ελλάδας.

Εχοντας γράψει στο στήθος τους «Ja» (Ναι) και «Free Greece» (Ελευθερώστε την Ελλάδα), χόρεψαν συρτάκι και ήπιαν ούζο κρατώντας τσαμπιά με σταφύλια έξω από τα γραφεία της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία τις τελευταίες ημέρες προκαλεί με το ανθελληνικό της μένος. Παράλληλα, πέταξαν ψεύτικα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Οι γυναίκες επέλεξαν να δείξουν στην κυριολεξία με το σώμα τους την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την αντίδρασή τους στην προκλητική καμπάνια της εφημερίδας, διαδηλώνοντας έξω από τα γραφεία του εκδοτικού οίκου Axel-Springer στο Βερολίνο, στον οποίο ανήκει η λαϊκή εφημερίδα.

«Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Οχι μόνο στους γερμανούς πολιτικούς αλλά και στον ελληνικό λαό», είπε η Γιοσεφίνε Βιτ, μία εκ των τριών ακτιβιστριών, η οποία σπουδάζει Φιλοσοφία.

Οπως δήλωσαν οι ίδιες, διαμαρτύρονταν κατά της «ρατσιστικής εκστρατείας» της Bild σε βάρος των Ελλήνων με αφορμή το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που καλούσε τους γερμανούς βουλευτές να πουν «Οχι σε άλλα δισεκατομμύρια δώρο στους άπληστους Ελληνες».

Πηγή: www.tanea.gr 27.02.2015
http://www.tanea.gr/news/world/article/5213927/gymnosththh-diamartyria-yper-ths-elladas-xorepsan-pinontas-oyzo-eksw-apo-th-bild/

Σχετική ανάρτηση:
Ξεπέρασε τα όρια η ανθελληνική εκστρατεία της Bild

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου