13 Φεβρουαρίου 2015

Τι πραγματικά σκέφτονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες

από το ethnos.gr

Στο... μυαλό των Ευρωπαϊων ηγετών που πήραν μέρος στη χθεσινή σύνοδο κορυφής κατάφερε να εισβάλει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, καταγράφοντας τις σκέψεις πίσω από τα λεγόμενά τους αλλά και τις ανομολόγητες κόκκινες γραμμές τους.

Αγκελα Μέρκελ
Χαϊδευτικό: Mutti (δηλαδή «μανούλα») στo εσωτερικό της Γερμανίας αλλά… Fräulein Nein (ελληνιστί η «Κυρία Όχι») όταν η συζήτηση έχει να κάνει με το ελληνικό χρέος.
Λέει: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αλλά όλες οι συμφωνίες (όπως και τα χρέη) πρέπει να τιμώνται. Η λιτότητα μπορεί να μην είναι αρεστή στους Έλληνες ψηφοφόρους αλλά ούτε κι οι Γερμανοί ψηφοφόροι είναι ευτυχισμένοι με το να πληρώνουν προγράμματα διάσωσης.
Σκέφτεται: Δεν θα πάρετε ούτε ευρώ παραπάνω. Αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι για το Grexit. Και δεν μπλοφάρω. Και επιτέλους! Γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο υπάκουος όσο οι Γερμανοί;
Κόκκινη γραμμή: Δεν πρόκειται να ξαναπάει στο γερμανικό κοινοβούλιο να ζητήσει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας
Χαϊδευτικό: Σέξι Αλέξης, λόγω του άνευ γραβάτας, αλλά μάλλον επιτηδευμένου στυλ μεσογειακού ροκ σταρ.
Λέει: Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να κάνουμε μία νέα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά περισσότερη λιτότητα δεν την αντέχουμε. Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα από τις πολεμικές επανορθώσεις.
Σκέφτεται: Θα μασήσουν. Φοβούνται ότι ένα Grexit θα διαλύσει το ευρώ. Η Μέρκελ μπλοφάρει. Και θα της δημιουργήσω μια παγίδα ενοχής αναφέροντας τον πόλεμο.
Κόκκινη γραμμή: Χρειάζεται λίγο παραπάνω ρευστό για να χρηματοδοτήσει τις δαπανηρές εξαγγελίες του και την ευρωζώνη για να υπαναχωρήσει από το 30% των αιτημάτων του για τη λιτότητα.

Μαρκ Ρούτε (Πρωθυπουργός Ολλανδίας)
Χαϊδευτικό: Τεφλόν, επειδή είναι γκρίζος, βαρετός και… τίποτε δεν κολλάει πάνω του.
Λέει: Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ. Θα συμβιβαστούν και θα συνεχίζουν μ' αυτό αφού οτιδήποτε άλλο θα ήταν πολύ επιζήμιο για όλους.
Σκέφτεται: Κάνω πάντα ό,τι μου λέει η Μέρκελ; Γιατί δεν μπορούν άραγε να κάνουν το ίδιο κι αυτοί οι άχρηστοι Έλληνες. Δεν έπρεπε ποτέ να τους αφήσουμε να μπουν στο ευρώ.
Κόκκινη γραμμή: Οι Ολλανδοί έχουν καταπιεστεί αρκετά με τα αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας της ευρωζώνης. Ο δόμος της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι εύκολος.

Ματέο Ρέντσι (Πρωθυπουργός Ιταλίας)
Παρατσούκλι: Ματαντόρ (ταυρομάχος) επειδή δείχνει δυναμικός αν και όταν έχει απέναντί του ταύρο θέλει πρώτα να σιγουρευθεί ότι υπάρχει κι ένας Πικαντόρ που θα τον εξασθενήσει.
Λέει: Μ' αρέσει το στυλ σου sexy Alexis, μοιάζει λίγο με το δικό μου, ας ενωθούμε κατά της Μέρκελ για να κερδίσουμε κάποιες παραχωρήσεις που θα τις πουλήσουμε μετά στους ψηφοφόρους σαν «θρίαμβο κατά της λιτότητας»
Σκέφτεται: Τη γραβάτα που σου χάρισα θα τη χρησιμοποιήσω για να σε …στραγγαλίσω έτσι και με κάνεις να φανώ λίγος μπροστά στους όλο και περισσότερους ευρωσκεπτικιστές Ιταλούς.
Κόκκινη γραμμή: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί αν ανατρέψει το πρόγραμμα της ευρωζώνης γιατί έτσι οι Ιταλοί θα ψηφίσουν τελικά Μπέπε Γκρίλο που είναι ο πιο σκληρός από τους Ιταλούς ευρωσκεπτικιστές.

Ντέϊβιντ Κάμερον (Πρωθυπουργός Βρετανίας)
Παρατσούκλι: Ντέϊβ, γιατί παρότι πήγε λύκειο στο Ητον παραμένει ένα λαϊκό παιδί….
Λέει: Δεν παίρνω το μέρος κανενός, αλλά η Ελλάδα πρέπει να τελειώσει με αυτή την εκκρεμότητα προτού βλάψει τη βρετανική οικονομία.
Σκέφτεται: Κατά βάθος είμαι πάντα με τη Μέρκελ επειδή τη θέλω μαζί μου σε περίπτωση που ζητήσω αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών...
Κόκκινη γραμμή: Ο,τι μπορεί να χαλάσει τη σχέση του με τη Γερμανία

Μαριάνο Ραχόϊ (Πρωθυπουργός Ισπανίας)
Παρατσούκλι: Ο Γαλικιανός, καθώς αυτή είναι η καταγωγή του, λόγω... σκάλας. Υπάρχει ένα ρητό στην Ισπανία που λέει πως αν συναντήσεις έναν Γαλικιανό σε μια σκάλα, δεν μπορείς να πεις αν ανεβαίνει ή κατεβαίνει.
Λέει: Δεν έχω τίποτα να φοβάμαι. Φέρνω τη σταθερότητα. Αυτοί οι Αριστεριστές, το μόνο που φέρνουν είναι χάος.
Σκέφτεται: Θέλω να βράσω τον Τσίπρα ζωντανό σε λίπος χήνας και μετά να τον κρεμάσω στο ψηλότερο δέντρο της Ευρώπης.
Κόκκινη γραμμή: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ταπεινωθεί αλλιώς οι Ισπανοί θα ψηφίσουν τους Podemos, τους αριστερούς συμμάχους τους στην Ισπανία, που με κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις.

Φρανσουά Ολάντ (Πρόεδρος Γαλλίας)
Παρατσούκλι: Flanby, καθώς είναι λίγο ταλαντευόμενος σαν αυτήν την ομώνυμη τυποποιημένη βερσιόν της κρεμ καραμελέ που πουλιέται στα σούπερ μάρκετ.
Λέει: Η σοσιαλιστική οικογένεια της Ευρώπης θέλει η Ευρωζώνη να αρχίσει να ρίχνει το βάρος της στην επένδυση και όχι στη λιτότητα. Οι ελληνικές εκλογές είναι καλοδεχούμενες γιατί προκαλούν τους Γερμανούς.
Σκέφτεται: Αυτός ο ευπαρουσίαστος νεαρός Τσίπρας πρέπει να κουρνιάξει μέσα στη μεγάλη αγκαλιά. Αν δεν το κάνει πρέπει να καταστραφεί γιατί θα ενθαρρύνει κι άλλους.
Κόκκινη γραμμή: Οτιδήποτε κάνει τον Τσίπρα να φαίνεται υπερβολικά καλός.

Πηγή: The Telegraph
Το βρήκαμε στο www.ethnos.gr: 
Τι πραγματικά σκέφτονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες 

1 σχόλιο: