17 Φεβρουαρίου 2015

Ειπώθηκαν και αυτά στη σκιά του ναυαγίου στο Εurogroup

"Αν έχεις τέτοιους φίλους..." η γνωστή παροιμία. Κάποιες φράσεις που ειπώθηκαν δημόσια από Ευρωπαίους "φίλους" μας, πριν ή μετά το χθεσινό Εurogroup, που δεν μας κολακεύουν καθόλου:

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανός υπουργός Οικονομικών:
«Λυπάμαι για τους Έλληνες. Ψήφισαν μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται, προς το παρόν τουλάχιστον, ανεύθυνα»

δήλωνε σε συνέντευξή του το πρωί, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, στην γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Ο ίδιος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «προφανώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μετακινηθεί καθόλου. Συνεπώς δεν έχουμε να κάνουμε με διαπραγματεύσεις. Η Αθήνα θα πρέπει να αποφασίσει “τι ακριβώς θέλει“».
Πηγή: http://dw.de/p/1EcdK


Χανς Γιεργκ Σέλινγκ, αυστριακός υπουργός Οικονομικών: 
«Κάνω συχνά την εξής σύγκριση, σκεφτείτε ότι ένας από τους ακροατές σας έχει ένα δάνειο, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορεί να το αποπληρώσει. Δεν έχει νόημα να πάει στην τράπεζα, να βρίσει τον διευθυντή της τράπεζας και στη συνέχεια να υπαγορεύσει τους όρους για την επιμήκυνση του δανείου. Εκτιμούμε λοιπόν ότι θα υπάρξει υπαναχώρηση. Οι προαναγγελίες του έλληνα υπ. Οικονομικών μας δίνουν βάσιμες ελπίδες. Θα πρέπει να πω όμως ότι οι απόψεις αλλάζουν σχεδόν καθημερινά, και αυτό είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημά μας». Αυτά είπε ο αυστριακός υπ. Οικονομικών Χανς Γιεργκ Σέλινγκ, σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. 
Πηγή: http://dw.de/p/1EckI

Ράινχολντ Μιτερλένερ, αντικαγκελάριος της Αυστρίας:
«Δίνουν (σσ: η ελληνική κυβέρνηση) την εντύπωση ότι κατευθύνονται με υψηλή ταχύτητα σε έναν τοίχο, αλλά θέλουν να βάλουν εμάς στο αυτοκίνητο» είπε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, πριν από το σημερινό εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη, ζητώντας παράλληλα «σαφή και σκληρή γραμμή» απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=677904

Χάρης Γεωργιάδης, Κύπριος υπουργός Οικονομικών:
«Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, όταν ερωτήθηκε για τη στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και αν ευσταθεί το ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, και σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης πως κατά την άποψή του, "η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά".
Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=677956

Ενδεικτικά αυτά, γιατί και άλλα πολλά παρόμοια από πολλούς ειπώθηκαν (ποιος έχει την υπομονή να τα μαζέψει;), που θα 
πρέπει να προβληματίσουν την Αθήνα, γιατί είναι γεγονός ότι στο χθεσινό Εurogroup, την κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη.

afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σήμερα, κατά την ομιλία του ενώπιον της ΚΟ όπου και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Πρ. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. έκανε ειδική αναφορά και στη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως είπε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χθες στο Eurogroup έχασε την ψυχραιμία του όχι γιατί καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. «Θα ήθελα με φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό, να μη λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα» σημείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή