16 Φεβρουαρίου 2015

Εμπλοκή στο θέμα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας

Μετά τις διεργασίες, εντάσεις και αντιδράσεις που καταγράφηκαν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης, με επίκεντρο την υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας, όλα δείχνουν ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σημαντικό ρόλο, στην ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων, διαδραμάτισαν η σχεδόν καθολική αντίδραση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η μετάβαση στο Μέγαρο Μαξίμου του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ήδη είχε εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου.

Οι διαφωνούντες με την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου τόνιζαν ότι πιθανή υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και θα έστελνε λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα.

Επίσης πολλά κομματικά στελέχη εξέφραζαν έντονο προβληματισμό και δυσφορία για το γεγονός ότι, ενώ υπήρχαν καταιγιστικά δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Αβραμόπουλο ως βέβαιο υποψήφιο, απόφαση που θα ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, η κυβέρνηση δεν αντέδρασε ούτε διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες.

Έτσι φτάσαμε στις βραδυνές ώρες της Κυριακής με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, να αναφέρει ότι: "Το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί μετά από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Πιθανότατα την Τρίτη μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ".

Προφανώς τις ίδιες αντιδράσεις θα συνάντησαν και τα ονόματα τόσο του Προκόπη Παυλόπουλου, που τις τελευταίες ημέρες αναφερόταν ως το δεύτερο πιθανό, όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη, που προτάθηκε χθες το απόγευμα από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Έτσι, στο παρά πέντε, αναζητείται ακόμη υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 


afirimeno.com
Mε στοιχεία από www.kathimerini.gr και www.tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Αν πράγματι έκλεισε η πόρτα στο Προεδρικό Μέγαρο για τον Δ. Αβραμόπουλο, μήπως ανοίγει ένα παράθυρο για τον ...Φώτη Κουβέλη; Θα ήταν πιο κοντά στις απαιτήσεις της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόμαστε επίσης ότι υπήρξε παλαιότερα, προ μηνών, μια τέτοιου είδους φιλολογία... Οι πιθανότητες πάντως είναι μικρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή