27 Φεβρουαρίου 2015

Εμμονή του Αλ. Τσίπρα στην αντιμνημονιακή ρητορική

Για «ξήλωμα του μνημονίου και των εκπροσώπων του από τον κρατικό μηχανισμό» και άλλα τινά έκανε λόγο χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, εμμένοντας στην συνήθη για αυτόν αντιμνημονιακή ρητορική. 

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον Τύπο*, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΓ είπε μεταξύ των άλλων: «Το επόμενο διάστημα των 4 μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα» και απαρίθμησε τους αμέσως επόμενους βασικούς στόχους της κυβέρνησής του ως εξής:

«- Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.

- να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

- να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα.

- να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης».

Και όλα αυτά όχι από το μπαλκόνι σε κάποια λαϊκή συγκέντρωση, αλλά στην 
Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του, λίγες μόλις μέρες μετά τη συμφωνία του Eurogroup και την υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό του της τετράμηνης παράτασης του ισχύοντος μνημονίου (προγράμματος, ή όπως αλλιώς το ονομάζει), η κύρωση του οποίου στην ελληνική Βουλή ακόμη εκκρεμεί.

afirimeno.com
*Με στοιχεία από www.tovima.gr και www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Η αντιμνημονιακή ρητορική όπως την λες είναι το μεγάλο ατου Τσίπρα! Αν το εγκαταλείψει αυτός θα το πάρει ο Κουτσούμπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή