19 Φεβρουαρίου 2015

Π. Καμμένος: «Θα το κάνουμε Κούγκι»!

ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ ...ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τζάμπα μάγκας; ή ψευτόμαγκας, που άλλος τα σπασμένα θα πληρώσει; Διαλέξτε, η λαϊκή σοφία όλα τα έχει! 

«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος,
μιλώντας σε στρατιωτικές συντάκτες το μεσημέρι της Τετάρτης. «Η δανειακή σύμβαση, για την οποία θα υποβάλλει αίτημα παράτασης η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με το μνημόνιο» ανέφερε. 

Και όμως, και δεν θα πάρουμε αυτό που θέλουμε, όλοι το έχουν κατανοήσει πλέον, 
και η δανειακή σύμβαση έχει σχέση με το μνημόνιο* 
και Κούγκι δεν θα το κάνει ο υπουργός Άμυνας ... 
Ας είμαστε τουλάχιστον ρεαλιστές.

Αλλά "μια εικόνα χίλιες λέξεις". Ας αφήσουμε λοιπόν τη συνέχεια σε κάποιους γελοιογράφους να μιλήσουν με τον δικό τους τρόπο:

Επάνω αριστερά σκίτσο του Ηλία Μακρή από την "Καθημερινή". 

Και ένα σχετικό σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (με αναφορά πέρα από τον Π Καμμένο και στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας): 


Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη είναι επίσης από την "Καθημερινή".

2 σχόλια:

  1. Με καυστικό τρόπο και το γνωστό ύφος του σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ περί «Κούγκι» ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Μεταξύ άλλων είπε: «...άμα είναι πυρομανής και θέλει να δει κάτι εύφλεκτο να πάει να βάλει βενζίνα στο κότερό του, να το ανάψει όλο και να κάτσει απέναντι στο νησάκι και να το βλέπει...». «Δεν δέχομαι εγώ τέτοιον ψευτοτσαμπουκά με τίποτα ρε παιδί μου, από έναν τύπο...». «Βλέπεις αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκιστή, ο οποίος παίζει με τον εθνολαϊκισμό, με την πατριδοκαπηλία, όλη του ο βίος και πολιτεία, τα τελευταία χρόνια, είναι μια πατριδοκαπηλία από την αρχή ως το τέλος και λεει θα μας κάνει και Κούγκι; Σιγά ρε φιλάρα. Πάρ΄τε του τα σπίρτα παιδιά, πάρ’τε του τα σπίρτα. Εγώ πιστεύω πρέπει να κατέβουμε σε παλλαϊκή συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα Πάρ’τε τα σπίρτα από τον Καμμένο». Πηγή: www.tanea.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο θα αντέξει ο Τίπρας τον Καμμένο; Δεν το βλέπω για πολύ. Ωραία τα σκίτσα και η κριτική, όπως και το σχόλιο του Π. Τατσόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή