26 Φεβρουαρίου 2015

Το ΚΚΕ καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων

Ισχυρή αναμένεται να είναι η πίεση που θα ασκεί πλέον στη νέα κυβέρνηση η εξ αριστερών της αντιπολίτευση. Ήδη το ΚΚΕ, κατέθεσε το πρώτο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, που δεν είναι άλλο από εκείνο που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά: Την ...κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών αυτού νόμων, με ένα νόμο και ...ένα άρθρο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το "Ριζοσπάστη", ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε συμφωνία με την ΕΕ ουσιαστικά για την επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεών του, το ΚΚΕ τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων, των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή οι προηγούμενες κυβερνήσεις... 

Η κίνηση αυτή του ΚΚΕ, αναφέρει ο "Ριζοσπάστης", αποτελεί στήριγμα στον αγώνα των εργαζομένων και του λαού, για ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου που αφήνει άθικτο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και για τη διεκδίκηση όλων όσα χάθηκαν την περίοδο της κρίσης, την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση τα εγκαταλείπει ακόμα και ως συνθήματα. 

Πηγή: www.rizospastis.gr 26.02.2015 
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8332542
Δείτε την "Αιτιολογική Εκθεση επί της Αρχής" του ΚΚΕ στο:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/2/2015&id=15595&pageNo=4
και "Τα άρθρα της πρότασης Νόμου" του ΚΚΕ στο:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/2/2015&id=15595&pageNo=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου