10 Φεβρουαρίου 2015

Αισιοδοξία και άλμα κατά 8% στο Χρηματιστήριο σήμερα 10.2.2015

Παρούσα από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν σήμερα η αισιοδοξία στους επενδυτές με το Γενικό Δείκτη (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου Αθηνών να σημειώνει κέρδη έως και 3%. Μετά τις 14.00, όταν κυκλοφόρησε δημοσίευμα του πρακτορείου MNI που ανέφερε ότι η Κομισιόν πρόκειται να καταθέσει συμβιβαστικό σχέδιο για την Ελλάδα, το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτοξεύτηκε, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να κλείσει με κέρδη της τάξης του 7,98% στις 826,31 μονάδες. Μετά τη λήξη των συναλλαγών το εν λόγω δημοσίευμα διαψεύστηκε.

Έρμαιο της όποιας, έγκυρης ή μη, πληροφόρησης το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου MNI στο σχέδιο συμφωνίας θα περιλαμβανόταν η αναδιοργάνωση της τρόικας, ο στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα περιοριζόταν στο 1,5%-2% του ΑΕΠ και η ΕΚΤ θα αποδεχόταν ως collateral τα ελληνικά ομόλογα.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις του τόνισε ότι τα δημοσιεύματα για συμφωνία της Ελλάδας με την Κομισιόν "πρέπει να είναι λάθος" και πως «ποτέ κανένας δεν ανάγκασε την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα. Και κανείς εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα της χώρας». Και συνέχισε τονίζοντας πως «θέλουμε να ακούσουμε κάτι δεσμευτικό από την Ελλάδα την Τετάρτη. Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ένα νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν» (από το kathimerini.gr).

Και ορισμένα ακόμη στοιχεία από τη σημερινή συνεδρίαση:

Η αξία των συναλλαγών του έφτασε στα 136 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος των τραπεζών, μετά από τριήμερη πτώση 26,79%, κατέγραψε κέρδη 15,81%. Η ΕΤΕ τερμάτισε 20,75% υψηλότερα, η Eurobank στο +19,67% και ακολούθησαν οι Τράπεζα Πειραιώς και ΑΛΦΑ με άνοδο 15,58% και 7,10% αντίστοιχα.

Εντυπωσίασαν οι Ελλάκτωρ στο +19,46%, Βιοχάλκο στο +16,53%, ΟΛΠ στο +16,91%, Μυτιληναίος στο +11,62%, ΓΕΚ Τέρνα στο +12,85%, ΕΧΑΕ στο +10,50%, MIG στο +10,39%, Ελληνικά Πετρέλαια στο +10,36% και ΔΕΗ στο +8,88%. 


Πηγές: Με στοιχεία από www.capital.gr και www.kathimerini.gr.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Η επόμενη ημέρα:
    Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν συμβιβαστική λύση στο σημερινό Eurogroup, το χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε σήμερα απώλειες κατά 4,02%, χάνοντας έτσι τα μισά περίπου από τα χθεσινά του κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή