11 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.11.2015

Κυβερνητικά στελέχη κινούνται νομικά κατά του Πανούση. Στην αντεπίθεση περνάνε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες Πανούση. Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος αναμένεται να βρεθούν το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο της εισαγγελώς, Ευτέρπης Κοτζαμάνη προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Διαδικασίες-εξπρές στη Βουλή. Νομοσχέδιο μέχρι τις 22/11 ώστε να εκταμιευθούν η υποδόση και τα 10 δισ. για τις τράπεζες. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους εργαζομένους να μετάσχουν στην αυριανή απεργία που επί της ουσίας στρέφεται κατά της δικής του πολιτικής!!!

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα ασφαλιστικό και μετά συζήτηση για το χρέος. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατέστησε σαφές χθες, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. 


Στη Σύνοδος Κορυφής της Βαλλέτας οι στόχοι της Ελλάδας για το προσφυγικό ζήτημαΜε κεντρική θέση ότι το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ως πρόβλημα που αφορά μόνο τις χώρες πρώτης υποδοχής προσέρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ στην Βαλέττα της Μάλτας, που διεξάγεται την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ανοίγουν βιβλία προσφορών Alpha και ΕΤΕ. Ανοίγει σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας με στόχο να αντλήσει από την αγορά 1,6 δισ. ευρώ, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η Alpha Bank για την έναρξη της διαδικασίας (πιθανότατα σήμερα). 

Τσακαλώτος: «Στόχος η επιστροφή στις αγορές στο β' εξάμηνο του 2016». Η Ελλάδα σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το δεύτερο μισό του 2016 δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τρίτη. Η χώρα δεν έχει εκδόσει ομόλογα για ιδιώτες επενδυτές από τον Ιούλιο του 2014, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων. 

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Πισσαρίδης Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι στην Ολομέλεια της 5ης Νοεμβρίου 2015, η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τον Καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη ως τακτικό μέλος στην έδρα «Οικονομικές Επιστήμες – Ανάπτυξη και Απασχόληση» στην τάξη των Ηθικών και των Πολιτικών Επιστημών. 

Καταργείται από τις στολές των αξιωματικών αλλά όχι και από τα πηλήκια το εθνόσημο. Διαταγή με την οποία καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων όχι όμως και από τα πηλήκια, εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκης. Σκοπός της συγκεκριμένης διαταγής είναι να απλοποιηθούν οι στολές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου