19 Νοεμβρίου 2015

Αποσύρεται η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου προς το ΕΜΣΤ

Αποσύρεται η δωρεά των τριών εκατομμυρίων ευρώ του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (κτίριο Φιξ). Δεκαοκτώ μήνες μετά τη συμφωνία με τη διοίκηση του ΕΜΣΤ το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε και η ισχύουσα συμφωνία ακυρώνεται. 

Η δωρέα ήταν αποφασιστικής σημασίας για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και την έναρξη λειτουργίας του μέχρι το φθινόπωρο.

Η οικονομική ενίσχυση και η πρόσληψη νέου προσωπικού ήταν από τα προαπαιτούμενα για τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ στη νέα του μόνιμη στέγη. Διαφορετικά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το κτίριο να παραμείνει άδειο και ανενεργό ενώ οι βασικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο. 


Σύμφωνα με την "Καθημερινή", το Ιδρυμα θα εξετάσει εκ νέου σχετικό αίτημα, εφ όσον κατατεθεί από το ΕΜΣΤ.


Σημειώνεται ότι το ΕΜΣΤ προβλέπεται να μπει στη νέα φάση λειτουργίας του με τη στέγαση όλων των δραστηριοτήτων και των συλλογών του στο κτίριο Φιξ. Το έργο ανακατασκευής του κτιρίου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 33,76 εκατ ευρώ. 

Σχόλιο: Περισσεύουν τα 3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο; Όχι βέβαια. Αλλά αυτοί ξέρουν πλέον, με μια μικρή προσαύξηση στη φορολογία (κάτι πενταροδεκάρες, που είχε πει σε κάποια άλλη περίπτωση υπουργός) θα καλύψουν το ποσό!  

Πηγές: Με στοιχεία από www.kathimerini.grwww.emst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου