25 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.11.2015

(upd) Πούτιν - Ερντογάν ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ρωσοτουρκικής κρίσης Σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται διπλωματικές πηγές το ρωσικό αεροσκάφος εβλήθη κατά τη διάρκεια των 17 δευτερολέπτων που πέταξε πάνω από την τουρκική επαρχία Χατάι και στη συνέχεια επέστρεψε στον συριακό εναέριο χώρο και έτσι κατέπεσε στο συριακό έδαφος.

Σε συριακό εναέριο χώρο κατερίφθη το ρωσικό μαχητικό πιστεύουν οι ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρίφθηκε από την Τουρκία χθες χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας μετά από μια πρόσκαιρη εισβολή του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς, σε συνθήκες ανωνυμίας. 

Αλ. Τσίπρας: Τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ στην ενέργεια Ελλάδα και Ισραήλ διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του. Την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα επανέλθει εξέφρασε από την πλευρά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Στα ύψη ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ε.Ε λόγω ISIS. Ένα απρόσμενο όφελος ύψους 50 δισεκ. δολαρίων αναμένει να καρπωθεί η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι οδηγούν τις κυβερνήσεις στο να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. 

Ρώσος πρέσβης: Γλίτωσε ο ένας πιλότος του μαχητικού. Ένας εκ των δυο πιλότων του ρωσικού μαχητικού που κατερρίφθη χθες από τουρκικό F-16, κατάφερε να ξεφύγει. Εντοπίστηκε από τον συριακό στρατό και μεταφέρεται σε ρωσική βάση στην περιοχή. 

Αντιδρούν οι αγορές στις γεωπολιτικές εντάσεις. Πτωτικές τάσεις στα περισσότερα χρηματιστήρια, στο κλίμα νευρικότητας που πυροδότησε η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Κόντρα στην τάση ο κλάδος ενέργειας. 

Λίστα 10.588 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα έδωσαν οι Γερμανοί Aφορούν λογαριασμούς το υπόλοιπο των οποίων ανερχόταν σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006. Ελέγχους προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης. 

Στουρνάρας με Τσίπρα - Δραγασάκη για την επιστροφή στην κανονικότητα Συντονισμένη προσπάθεια με στόχο η οικονομία να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν θα επιχειρήσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςΓιάννης Δραγασάκης συναντήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) με τον Γιάννη Στουρνάρα, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του τελευταίου. 

Ομπάμα - Ολάντ: Ενίσχυση επιδρομών κατά ISIS. Τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε χθες στην Ουάσιγκτον, όπου μετέβη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο σταθμό της διπλωματικής του περιοδείας. Ο Γάλλος πρόεδρος θα βρεθεί σήμερα στο Βερολίνο, για να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, και αργότερα θα ταξιδέψει στη Ρώμη, για σύσκεψη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ενώ αύριο ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στη Μόσχα, για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. 

Αναρτήθηκαν τα νέα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Δεν αποκλείεται εξαιτίας της καθυστέρησης ανάρτησης των τελών να δοθεί παράταση μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου προκειμένου να πληρωθούν. 

Κήρυξε πτώχευση επισήμως ο Δήμος Σαλαμίνας. Και επισήμως πτώχευσε ο Δήμος Σαλαμίνας, ο πρώτος δήμος της χώρας για τον οποίο εκδόθηκε ΦΕΚ που αναφέρει ότι υπάγεται στο πρόγραμμα εξυγίανσης του άρθρου 174 του νόμου 4270/2015. 

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά του Φισκάρδου Κεφαλονιάς. Σημειώθηκε στις 5.14 π.μ. 8 χιλιόμετρα από την πόλη. 

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 25/11 από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Την Πέμπτη 26/11 ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου με ισχυρά φαινόμενα, ενώ την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου