16 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.11.2015

(upd) Η Γαλλία βομβάρδισε την «καρδιά» του ISIS στη Συρία. Δύο μέρες μετά τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 129 ανθρώπων, η Γαλλία βομβάρδισε την συριακή πόλη Ράκα τη νύχτα της Κυριακής.
Οι αεροπορικές επιθέσεις, που ήταν το πιο επιθετικό χτύπημά της Γαλλίας εναντίον του ISIS, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη του Προέδρου Ολάντ με το επιτελείο Εθνικής Ασφάλειας το Σάββατο. 

Πούτιν: Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες. Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20, αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλούμενος πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Με επιθέσεις στην Ουάσιγκτον απειλεί το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε σήμερα σε ένα νέο βίντεο πως οι χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσιγκτον. 


Κλειδώνει η συμφωνία της κυβέρνησης με το κουαρτέτο έως τα ξημερώματα της ΤρίτηςΣοβαρές είναι οι πιθανότητες για συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο έως τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα μεσαία στρώματα. Ολα τα υπόλοιπα θέματα πλην των κόκκινων δανείων έχουν λυθεί. Ερχονται την Παρασκευή τα €12 δισ. αν ψηφιστούν τα μέτρα ως την Πέμπτη το βράδυ. 

Πόλεμο κατά του ISIS κήρυξαν οι Anonymous. Πόλεμο κατά του ισλαμικού Κράτους, με αφορμή τις επιθέσεις στο Παρίσι, κήρυξαν την Δευτέρα οι Anonymous χάκερς, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Ιντερνετ. 

Προειδοποίηση Βαλς για νέες επιθέσεις σε Γαλλία και Ευρώπη. Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, τονίζοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL την επομένη των γαλλικών βομβαρδισμών στην "καρδιά" του Ισλαμικού Κράτους, στην Ράκα της Συρίας, ο κ. Βαλς κάλεσε τον γαλλικό λαό να βρίσκεται "σε συνεχή επιφυλακή".  

Ενός λεπτού σιγή στη Γαλλία. Ενός λεπτού σιγή σήμερα το μεσημέρι στη Γαλλία και την Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων (129 νεκροί, 352 τραυματίες) των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. 

ΗΠΑ: Η Marriott θα εξαγοράσει την Starwood Hotels για 12,2 δισ. δολάρια Η Marriott International θα εξαγοράσει την Starwood Hotels & Resorts Worldwide σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές και ανέρχεται στα 12,2 δισεκ. δολάρια, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο. 

Ο Τόνι Μπλερ επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Η συζήτηση είχε σχέση με τον αγωγό TAP για τον οποίο ενδιαφέρονται οι Βρετανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου