14 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.11.2015

(upd) Τρομοκρατικές επιθέσεις αιματοκύλησαν το Παρίσι. Περισσότεροι από 127 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν στις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Ως "πολεμική πράξη" τις χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. Tην ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, από τον ΟΗΕ ως το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Τουρκία, οι αξιωματούχοι καταδικάζουν τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι. Επίσης σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. 

Φωτογραφία: Το σήμα της ειρήνης με τον Πύργο του Άιφελ (όπως και πολλά ανάλογα) έχει κατακλύσει σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Είναι επίθεση εναντίον όλων μας» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των «28» εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στη Γαλλία και τη δέσμευσή τους να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και το μίσος. Το κείμενο της κοινής διακήρυξης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η ΕΕ είναι βαθύτατα συγκλονισμένη και βρίσκεται σε πένθος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον όλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή αυτή μαζί με όλα τα απαραίτητα μέσα και με αδίστακτη αποφασιστικότητα...» 

ISIS: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα θαύματα στη Γαλατία» Κυνική ανάληψη ευθύνης από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι: «Σας παρακολουθούμε όταν πάτε για ύπνο. Και σήμερα σας φέρνουμε θάνατο. Σήμερα επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι είμαστε το Ισλαμικό Κράτος». Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, τις οποίες οι τζιχαντιστές χαρακτηρίζουν ως «θαύματα» σε γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε στο Twitter μέσω λογαριασμών γνωστών προπαγανδιστών της οργάνωσης. 

Οκτώ οι δράστες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων. Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Βρέθηκε συριακό διαβατήριο πάνω στη σωρό ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας του Σταδίου στο Παρίσι. Την πληροφορία μεταδίδει το Associated Press. 

Μαρίν Λεπέν: Η Γαλλία να εξολοθρεύσει τους ριζοσπάστες ισλαμιστές. "Απαιτείται κατεπειγόντως δράση", είπε η Λεπέν στους δημοσιογράφους. "Ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός πρέπει να εξολοθρευτεί, η Γαλλία πρέπει να απαγορεύσεις τις ισλαμιστικές οργανώσεις, να κλείσει τα ριζοσπαστικά τζαμιά και να απελάσει τους ξένους που κηρύττουν το μίσος στη χώρα μας, καθώς και τους παράνομους μετανάστες που δεν έχουν καμία δουλειά εδώ", πρόσθεσε με αφορμή τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. 

Σε επιφυλακή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο εκτεταμένων επεισοδίων στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των κεντρικών πανεπιστημίων της Αθήνας.

«Πράσινο φως» για αξιοποίηση ΟΛΠ και Θριασίου από την κυβέρνηση. Προχωρούν οι διαγωνισμοί αξιοποίησης του ΟΛΠ και του Θριασίου Πεδίου. Χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε απόφαση για ολιγοήμερη μετάθεση της υποβολής των προσφορών του διαγωνισμού στον ΟΛΠ. Η υποβολή ορίσθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου, έπειτα από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων επενδυτών.


Πέθανε ο Γιάννης Κακουλίδης. Ο Γιάννης Κακουλίδης, διαφημιστής, επικοινωνιολόγος, ποιητής και σύμβουλος της ΔΗΜΑΡ, πέθανε το πρωί του Σαββάτου, μετά από δεκαήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου