15 Νοεμβρίου 2015

Γαλλικός Τύπος: Ενότητα και αντίσταση μετά το σοκ των επιθέσεων

Μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσαν οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, ο θυμός και η επιθυμία για ενότητα, αλλά και για αντίσταση, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων των γαλλικών εφημερίδων.

«Είμαι Παρίσι (Je suis Paris)» τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Αντιστεκόμαστε» υποστηρίζει η Parisien.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας» γράφει ο Monde.

«Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε» προειδοποιεί η Figaro, ενώ η Liberation υπογραμμίζει ότι «το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία».

Το σύνθημα για ενότητα υπάρχει διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο. «Δημοκρατία απέναντι στην βαρβαρότητα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Journal du Dimanche.

Για την «Les Dernieres Nouvelles d'Alsace» «το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών». «Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα» σημειώνει η εφημερίδα.

«Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα» καταλήγει η Figaro.

Πηγή: 
www.tovima.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Τρομοκρατικές επιθέσεις αιματοκύλησαν το Παρίσι
Η Ευρώπη δεν θα είναι πια η ίδια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι;
Η διακήρυξη των «28» της ΕΕ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου