18 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.11.2015

(upd) Με ισχυρή αστυνομική παρουσία η επέτειος του Πολυτεχνείου. Περιορισμένης έκτασης επεισόδια μετά την ειρηνική ολοκλήρωση της πορείας, υπό τη στενή εποπτεία της αστυνομίας, για τον εορτασμό της 42ης επετείου του Πολυτεχνείου, σημειώθηκαν χθες το βράδυ
στην πλατεία Εξαρχείων από περίπου 200 νεαρούς, οι οποίοι έκαψαν κάδους και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. 

Παρίσι: Δύο νεκροί και επτά συλλήψεις σε μάχη της Αστυνομίας με τρομοκράτες. Μετά από πολύωρη ανταλλαγή πυρών, που άρχισε λίγο μετά τις 4 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης, η γαλλική Αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα που κρύβονταν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού. Δύο άτομα σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επιδρομής, η οποία είχε ως στόχο την σύλληψη του “εγκεφάλου” των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής, κατά τις οποίες έχασαν την ζωή τους 129 άτομα. 

Νωρίτερα γράφαμε: Πόλεμος στο κέντρο του Παρισιού κατά ISISΣε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού με στόχο διαμέρισμα στο οποίο θεωρείται ότι ταμπουρώθηκαν ύποπτοι των αιματηρών επιθέσεων, με πυροβολισμούς και εκρήξεις κατά την πολιορκία. Τρεις νεκροί τρομοκράτες ανάμεσά τους μια γυναίκα καμικάζι σε αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί. Διασταυρούμενα πυρά. Τραυματισμούς αστυνομικών αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο. Μετρό και λεωφορεία δεν κινούνται. Κλειστά τα σχολεία. Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στο δρόμο. 

Χωρίς δεσμεύσεις για το προσφυγικό η συνάντηση Τσίπρα - Νταβούτογλου. Ο κ. Νταβούτογλου απέφυγε να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική πρόταση για δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων στην Τουρκία και αρκέστηκε να επαναλάβει ότι δεν πρόκειται για ζήτημα των δύο χωρών.

Νωρίτερα γράφαμε: Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ενα ταξίδι που ξεκίνησε χθες το βράδυ από τις εξέδρες του «Φατίχ Τερίμ» στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσει το φιλικό Τουρκίας - Ελλάδας, παρέα με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, συνεχίζει σήμερα στην Αγκυρα ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικώντας λύσεις για το Προσφυγικό και για την αναζωογόνηση των διμερών σχέσεων.

Προστασία μόνο για έναν στους τέσσερις δανειολήπτες Την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μόνον του 25% των οικονομικά πιο αδύναμων δανειοληπτών, με εισόδημα 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αξία ακινήτου έως 200.000 ευρώ προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. 

Φόροι σε τυχερά παιχνίδια και στο κρασί για την εκταμίευση των 2 συν 10 δισ. ευρώ. Το σχετικό νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή από την αρμόδια επιτροπή - Την Πέμπτη εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος. 

Μέσω... ΕΝΦΙΑ αποκαλύφθηκε μεγάλο κύκλωμα που άρπαζε πολυτελείς κατοικίες Απάτη με ψευτοϊδιοκτήτες που πωλούσαν πολλές φορές το ίδιο σπίτι. Πρόκειται για μία απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ με κατηγορούμενους τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 38 έως 64 ετών. Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 64χρονος που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υπόθεση με πλαστά ομόλογα. Πέντε από τους κατηγορουμένους οδηγήθηκαν προ διημέρου στον εισαγγελέα, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται. 

Επεισόδια και χρήση χημικών στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Βουλή. Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, μετά και την απελευθέρωση του συναδέλφου τους που είχε προσαχθεί στην Αστυνομία, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων. 

Νωρίτερα γράφαμε: Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις 11:00 στο Σύνταγμα. Θα συμμετέχουν πάνω από 10.000 αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλη την Ελλάδα. Οπως επισημαίνεται από την Συντονιστική Επιτροπή της κινητοποίησης «Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου