29 Νοεμβρίου 2015

Γ. Στουρνάρας: «Απαραίτητη η συναίνεση των κομμάτων»

Συναίνεση των κομμάτων ώστε να περάσουν τα μέτρα ζητεί o διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τη χώρα.

Με δήλωση του στο Mega ο κ. Στουρνάρας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «Με την ψήφιση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, έχει καταγραφεί υψηλός βαθμός συναίνεσης. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση και η συναίνεση αυτή δεν πρέπει να διαρραγεί» και προσθέτει: «Αντιθέτως, πρέπει να διατηρηθεί ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, να στηριχθεί η οριστική έξοδος από την κρίση και ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη».

Από τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα απορρέει ο προβληματισμός του ότι αν πέσουμε πάλι σε δίνη πολιτικής αστάθειας, όπως το προηγούμενο διάστημα, δεν υπάρχει επόμενη ημέρα, φωτογραφίζοντας έτσι το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινή ή μόνιμη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", το μήνυμα αυτό έδωσε ο κ. Στουρνάρας και στον Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν, ενώ αναμένεται να αποτυπωθεί και στην έκθεση του διοικητή της ΤτΕ που θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας. 

Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου