21 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.11.2015

«Κόκκινος συναγερμός» στο Βέλγιο για τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης Εκλεισε το Μετρό στις Βρυξέλλες Οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη Για «κίνδυνο επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά» έκανε λόγο ο βέλγος πρωθυπουργός

Σήμερα το «πράσινο» φως για τη δόση των 10 συν 2 δισ. Το Euroworking Group επιβεβαίωσε πως πληρούνται οι όροι για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, καθώς και για το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης, όταν αυτό καθοριστεί με ακρίβεια. Αν και η εισήγηση από τους θεσμούς ήταν θετική, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία προσπάθησε να μεταθέσει την απόφαση για το Eurogroup της Δευτέρας. 

Τρόικα πιέζει Αθήνα: Πρώτα το Ασφαλιστικό, μετά το χρέος. Χωρίς λύση δεν ξεκινά καμία συζήτηση για το χρέος, λένε οι δανειστές, και ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Πρόσθετοι φόροι 2,2 δισ. το νέο έτος για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Επιπλέον φόρους ύψους 2,2 δισ. ευρώ θα πληρώσουν το νέο έτος νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. 

Εκλογές ΝΔ:  Αύριο, Κυριακή, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, εγγραφούν ή ανανεώσουν την εγγραφή τους ως μέλη της ΝΔ και να καταβάλουν αντίτιμο συμμετοχής, ύψους 3 ευρώ. 

Ολοκληρώθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων τραπεζών. Με την Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρώθηκαν χθες οι αυξήσεις κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς άντλησε από επενδυτές άνω του 1,34 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο της. 

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη. Εμπρηστική επίθεση κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας, κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο υπουργός Επικρατείας δεν βρισκόταν εντός του κτιρίου. 

Αρχισε το ξήλωμα της Σένγκεν. Η συρρίκνωση της ζώνης Σένγκεν σε έναν σκληρό πυρήνα βορειοευρωπαϊκών χωρών έπεσε χθες στο τραπέζι των συζητήσεων των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση. 

Συναντήσεις Ολάντ με Κάμερον, Ομπάμα, Μέρκελ και Πούτιν. Θα συζητήσουν τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και τη συριακή κρίση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι. O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Την Τρίτη αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την Τετάρτη θα υποδεχθεί την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου