28 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.11.2015

(upd) Δεν βρήκε συμμάχους ο Πρωθυπουργός για το Ασφαλιστικό στο μαραθώνιο Συμβούλιο Πολιτικών ΑρχηγώνΟι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών. Απέρριψαν τις επιτροπές για Ασφαλιστικό και συνταγματική αναθέωρηση οι Πλακιωτάκης, Γεννηματά. 

Συμφώνησαν στο προσφυγικό, «αγκάθι» το ασφαλιστικό Επειτα από «μαραθώνιο» συζητήσεων ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Συμφωνία για προσφυγικό και εκλογικό νόμο, «αγκάθι» το ασφαλιστικό. 

Σχετικές αναρτήσεις:
Η ανακοίνωση της προεδρίας για τη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών
Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Άφησαν τον κ. Τσίπρα μόνο στα δικά του αδιέξοδα 

Νωρίτερα για το ίδιο θέμα σημειώναμε: Ραντεβού στο Προεδρικό σε βαρύ κλίμα. Σε βαρύ κλίμα, συγκαλείται σήμερα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που αιτήθηκε ο πρωθυπουργός. Εχοντας εισπράξει αρνητική προδιάθεση από τους επικεφαλής των κομμάτων, το Μαξίμου φρόντισε χθες να χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών και ο κ. Τσίπρας τους διεμήνυσε ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά επιδιώκει έναν συντεταγμένο εθνικό διάλογο. 

Εικόνα κόπωσης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση Tο πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αποτυπώνει δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής. Η κυβέρνηση φαίνεται να εμφανίζει εικόνα κόπωσης και φθοράς πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ισχνό προβάδισμα έναντι της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5,6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5% και το ΚΚΕ 4,4%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%. Το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο. 

Οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας επιβάλλει το Κρεμλίνο. Περιοριστικά μέτρα στον τουριστικό τομέα και τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων επιβάλλει η Ρωσία, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράφει το σχετικό διάταγμα, ως αντίποινα στην κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi. Τα περισσότερα μέτρα προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ με το ξεκίνημα του 2016. 

Ν. Κοτζιάς: Από την Ιερουσαλήμ στην Τεχεράνη Ο Νίκος Κοτζιάς μεταβαίνει αύριο και μεθαύριο, 29 και 30 Νοεμβρίου, στο Ιράν σε μία προσπάθεια περαιτέρω σύσφιγξης των διμερών σχέσεων αλλά και προετοιμασίας της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα εντός του 2016.. Λόγω της ρεαλιστικής στροφής του κ. Τσίπρα - σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της συμφωνίας του Ιράν με τις Δύση και τη Ρωσία για το πυρηνικό του πρόγραμμα - οι συνθήκες για ενίσχυση της ελληνοϊρανικής συνεργασίας είναι εμφανώς καλύτερες. Είναι δε σαφές ότι στην ιρανική αγορά, η οποία εφόσον αρθούν οι κυρώσεις είναι πολλά υποσχόμενη, υπάρχουν ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης επιδοθεί σε «σαφάρι ευκαιριών» στο Ιράν. 


Χουριέτ: «Ο Ερντογάν ξέρει ότι έχει κόστος να προκαλείς τη ρωσική αρκούδα». «Νομικά μιλώντας, η Τουρκία δεν διέπραξε κάποια παρανομία όταν κατέρριψε, την Τρίτη, το ρωσικό SU-24» επισημαίνει σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ο πολιτικός αναλυτήςΣεμίχ Ιντίζ. «Αλλά», προσθέτει, «αυτό δεν αλλάζει το ότι οι πολιτικές συνέπειες του γεγονότος θα είναι κάθε άλλο παρά θετικές, τόσο για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων, όσο και για την κατάσταση στη Συρία». 

Η ΠΓΔΜ ξεκίνησε την ανέγερση μεταλλικού φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα. Ο στρατός της ΠΓΔΜ άρχισε σήμερα την ανέγερση μεταλλικού φράκτη στα νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα στο σημείο το οποίο διασχίζουν οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

Πρωτοφανές φιάσκο στη Βουλή με τον Σπίρτζη. Σε πρωτοφανές φιάσκο για τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την έγκριση των νέων διοικήσεων στους οργανισμούς των αστικών συγκοινωνιών. 
Σχετική ανάρτηση: Φιάσκο Σπίρτζη στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου