22 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.11.2015

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. μετά το φιάσκο. Την αναβολή των εκλογών αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ αφού το ηλεκτρονικό σύστημα πιστοποίησης – καταγραφής των ψηφοφόρων ουδέποτε λειτούργησε. Το λογισμικό που σχεδιάστηκε αποδείχθηκε μη λειτουργικό, παρά το γεγονός ότι από το μεσημέρι του Σαββάτου εδόθη μάχη για την αποτροπή της κατάρρευσης. Σε κύκλο έντονων εσωτερικών αναταράξεων εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο.

Καθυστερήσεις στην ανακεφαλαιοποίηση οδήγησαν σε πολύ χαμηλές τιμές διάθεσης. Σε σημαντικά υψηλότερες τιμές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, περιορίζοντας τις απώλειες των παλαιών μετόχων, αν είχε ψηφιστεί νωρίτερα ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση και είχαν αποδεσμευτεί έγκαιρα τα 10 δισ. ευρώ που προβλέπει το νέο μνημόνιο για τις τράπεζες.
Σχετική ανάρτηση: Ιδιωτικοποιήθηκε το τραπεζικό σύστημα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κριμαία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν την Κριμαία τα ξημερώματα της Κυριακής οι αρχές της χερσονήσου μετά την πλήρη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο παίρνει από την Ουκρανία, εξαιτίας δολιοφθοράς στις γραμμές υψηλής τάσης.

Απειλή για βόμβα: Αεροπλάνο της Turkish Airlines προσγειώθηκε εκτάκτως στο Χάλιφαξ. Το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί με ασφάλεια και η αστυνομία το ερευνά με τη βοήθεια ειδικών σκυλιών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εκρηκτικά

Πόλη φάντασμα οι Βρυξέλλες μετά από «συγκεκριμένες πληροφορίες» για επίθεση Στρατός στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας - Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Σαρλ Μισέλ - Επανεκτίμηση των μέτρων το μεσημέρι. 

Μιανμάρ: Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κατολίσθηση. Το δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην απομονωμένη επαρχία Χπακάντ στα σύνορα με την Κίνα. 

Παραίτηση Αλαφούζου μετά την αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, λόγω της ρίψης φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Ο κ. Αλαφούζος έκανε την σχετική δήλωση το βράδυ του Σαββάτου, προσθέτοντας ότι θα προτείνει και την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου