4 Νοεμβρίου 2015

Η παράσταση: 30 πρόσφυγες για το Λουξεμβούργο

Αφηρημένα ...Σχόλια

Τριάντα πρόσφυγες, από τη Συρία και το Ιράκ, αναχωρούν το πρωί της Τετάρτης από την Αθήνα για να μετεγκατασταθούν στο Λουξεμβούργο. Και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η παράσταση, αρχίζει:


Παρόντες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημ. Αβραμόπουλος και άλλοι... Πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην προσεχτικά προετοιμασμένη "τελετή"! Και συνολικά ήταν περισσότεροι από τους αναχωρούντες πρόσφυγες! 


«Αισθανθήκαμε ευτυχείς που είδαμε σήμερα το ζεστό χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών, αισθανθήκαμε αγαλλίαση, αλλά και μεγάλη ευθύνη, να σταματήσει η θάλασσά μας να ξεβράζει ανθρώπους» δηλώνει ο κ. Τσίπρας. Η απόλυτη ψευδαίσθηση! Την ίδια στιγμή που στο Αιγαίο κάποιοι πρόσφυγες πνίγονται... 

Χαμόγελα από τους 30 πρόσφυγες, από τις έξι οικογένειες που έχουν πια τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην ελπίδα. Χαμόγελα και από τους Έλληνες και Ευρωπαίους εκπροσώπους που εκπέμπουν το μήνυμα ότι έκαναν το καθήκον τους! Έστειλαν στο Λουξεμβούργο τριάντα πρόσφυγες! Η επικοινωνιακή διαχείριση του προσφυγικού πέτυχε και αυτό είναι που μετράει... 

Τι και αν την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες άλλοι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες, μπροστά στους φράχτες και τις θάλασσες, αναζητούν τρόπους για να φτάσουν τον προορισμό τους, στην Ευρώπη, στη γη της επαγγελίας όπως τη φαντάζονται! Στο Ελ. Βενιζέλος προέχει το show, εκεί ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα. 

«Ολοι έχουμε εντυπωσιαστεί από τα χαμόγελα των παιδιών που αναχώρησαν. Κανείς δεν αφήνει την πατρίδα του χωρίς λόγο» δήλωσε στο αεροδρόμιο της Αθήνας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ευχαρίστησε τους διεθνείς οργανισμούς και τις ελληνικές αρχές. 

Μπορεί στις θάλασσες οι πρόσφυγες να πνίγονται, μπορεί στους φράχτες να ματώνουν. Όμως στο Ελ. Βενιζέλος όλοι οι πρωταγωνιστές, οι Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (τα μεγάλα υποκριτικά ταλέντα) και όλοι οι κομπάρσοι, οι 30 πρόσφυγες, όλοι χαμογελούσαν. Εκεί, στο αθηναϊκό αεροδρόμιο η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

Takis Ant για το afirimeno blog

1 σχόλιο: