4 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.11.2015

(upd) Στήριξη Σουλτς για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας. Την συμπαράστασή του προς την Αθήνα για ελάφρυνση της πίεσης που δέχεται, δεδομένου του βάρους που σηκώνει στο προσφυγικό ζήτημα, διατύπωσε στον πρωθυπουργό κατά την μεταξύ τους συνάντηση ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε αναφορά στην ρήτρα εξαίρεσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για χώρες που αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Μοσκοβισί: Με την εφαρμογή των μέτρων τα 10 δισ. για τις τράπεζες. Στη σύνδεση της εκταμίευσης των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την εφαρμογή των μέτρων για τον τραπεζικό τομέα προχώρησε ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί. Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλιστεί και η σταθερότητα του προϋπολογισμού.

Βουλή: Δεν πέρασε το άρθρο για τον φόρο στις ελληνικές ζυθοποιίες. Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛΛ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης - Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα - Το απόγευμα της Τετάρτης αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια 


Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Ιερώνυμου. Την επανασύσταση της Μεικτής Επιτροπής Κράτους - Εκκλησίας υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συμφώνησαν στη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Εκδίωξαν τους αξιολογητές από το ΕΚΠΑ. Με απειλές και... φρούτα από φοιτητές έγιναν δεκτοί στη Νομική Σχολή και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών πέντε διακεκριμένοι Ελληνες πανεπιστημιακοί που πραγματοποιούν την εξωτερική αξιολόγηση του εμβληματικού ιδρύματος. Οι ακαδημαϊκοί αποχώρησαν και δεν πήγαν στη Φιλοσοφική Σχολή, αρνούμενοι να υποστούν νέο εξευτελισμό. 

Στη Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Πράξη υπουργικού συμβουλίου που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να υπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο ΦΕΚ. 

Αθλητικά: Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2 -1. Στο δρόμο της πρόκρισης για την επόμενη φάση στο Champions League οι ερυθρόλευκοι, σαφώς ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, επιβλήθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2 -1. Παρ' ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στο 21', έχασε πέναλτι με τον Φορτούνη στο 54΄, τελικά με δυο γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή της βραδιάς, του Φελίπε Πάρντο που μπήκε σαν αλλαγή στο β΄ ημίχρονο, στο 65΄ και 90΄, κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου