8 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.11.2015

Το νέο μέσο πίεσης του Αλ. Τσίπρα Η ευρωζώνη περιμένει μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα, εντούτοις οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν προχωρούν. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει έναν νέο άσσο στο μανίκι, εκτιμά η Welt. Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση συνδέει το προσφυγικό ζήτημα με τις συνομιλίες για τους όρους του δανείου.
 
Πανούσης: Υπάρχει σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσης μου. Σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσής του αποκαλύπτει, μέσω της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου». Ξέρουν ότι τους ξέρω με τα ονόματά τους, αναφέρει. 

Νικητής στον Μαραθώνιο ανδρών ο Χριστόφορος Μερούσης. Ο Χριστόφορος Μερούσης για τρίτη συνεχή χρονιά και με επίδοση 2:21.22, αναδείχθηκε νικητής στον Μαραθώνιο ανδρών, που ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή πλέον των 15.000 δρομέων στην κλασσική διαδρομή Μαραθώνας- Αθήνα, απόστασης 42.195 μέτρων. Στην δεύτερη θέση -με το ένατο μετάλλιο του στην διοργάνωση- τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2:27.03) και στην τρίτη ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης (2:27.28). Στην κατηγορία των γυναικών, πρώτευσε η Μινόρι Χαγιακούρι από την Ιαπωνία με 2:52.06, ενώ ακολούθησαν οι Ουρανία Ρεμπούλη (2:54.32), Μάγδα Γαζέα (2:55.35, 12ο μετάλλιο στην διοργάνωση), Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου (2:59.08), Γκλόρια Πριβιλέτζιο (3:02.01) και Γεωργία Λουβή (3:04.32). 

Οι όροι του Ντ. Κάμερον για παραμονή στην ΕΕ. Ενόψει του δημοψηφίσματος στα μέσα του επόμενου χρόνου που θα καθορίσει την παραμονή της Μεγ. Βρετανίας στην ΕΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον αποστέλλει προειδοποιητική επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ.

Σαββαΐδου: Μακρύς ο δρόμος για μία πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση. Στην Ελλάδα ο δρόμος είναι μακρύς για να φτάσουμε σε μια πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής η Κατερίνα Σαββαΐδου, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την απομάκρυνση της. Κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων. 

Περίπου επτά χιλιάδες πρόσφυγες θα αποβιβαστούν στον Πειραιά την Κυριακή. Συνολικά 5.630 πρόσφυγες έχουν αποβιβαστεί το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αναμένονται άλλοι 1.834. 

Με το βλέμμα στο προσφυγικό ψηφίζει η ΚροατίαΟι Κροάτες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, στις κάλπες, στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται έπειτα από την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013. Ο νικητής των εκλογών αναμένεται να κληθεί να διαχειριστεί μια οικονομία σε εύθραυστη κατάσταση και να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου