9 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.11.2015

(upd) Πανούσης: Μίλησα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με ονόματαΟ πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, επισκέφθηκε στις 11 το πρωί της Δευτέρας την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να της δώσει στοιχεία -όπως σε συνέντευξή του έχει ήδη προαναγγείλει- σύμφωνα με τα οποία απειλείται η ζωή του. «Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η κυρία Εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση... Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης» δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης. 

Παρασκευόπουλος: Απειλήθηκα και εγώ, είναι οι κίνδυνοι του υπουργείου. Στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση, και στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με απειλές που έχει δεχθεί, αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το νομοσχέδιο σχετικά με τη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης. 

Η πρώτη κατοικία «μπλοκάρει» την υποδόση των 2 δισ. Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία των διαπραγματεύσεων ξεκινάει, με το Eurogroup να είναι πλέον δεδομένο ότι δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρω σήμερα και στην καλύτερη περίπτωση θα παραπέμψει τη σχετική απόφαση για τα τέλη της εβδομάδας. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν κλείνει η συμφωνία για τα προαπαιτούμενα μέτρα είναι η διάσταση απόψεων στο θέμα της πρώτης κατοικίας. 

Δόση μόνο με επώδυνο συμβιβασμό. Δόση στο «και πέντε» θα διεκδικήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης στο Eurogroup της Δευτέρας. Ο υπουργός και ο αναπληρωτής επί των Οικονομικών θέλουν να υποδεχθούν την Τετάρτη την τρόικα έχοντας καταγράψει μια πρώτη «νίκη» με την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ και την αποφυγή ενός «ναυαγίου» που θα εκπέμψει ένα ακόμη σήμα καθυστερήσεων και αναξιοπιστίας για την Ελλάδα.

Παρέμβαση Παρισιού: «Η Γαλλία θέλει συμφωνία στο Εurogroup» δηλώνει ο Σαπέν. Υπέρ της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισεκ. ευρώ παρεμβαίνει το Παρίσι τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές φαίνεται ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο, ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.


Συνδρομή για πολιτική λύση ζήτησε ο Τσίπρας. την αναζήτηση πολιτικής συνδρομής των εταίρων, όπως ουσιαστικά είχε προαναγγείλει, καταφεύγει ο πρωθυπουργός,κ.Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι εντατικές διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών δεν επέτυχαν τη γεφύρωση των διαφόρων με τους εκπροσώπους των θεσμών και οι εκκρεμότητες, με σημαντικότερη αυτή των κόκκινων δανείων και της προστασίας πρώτης κατοικίας παραμένουν, αφήνοντας στον αέρα την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.ευρώ. 

Στην Αθήνα ο Φέρχοφστατ. Mε τον Πρόεδρο της ευρωομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φέρχοφστατ, θα συναντηθεί στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Ευρώπη και Αφρική καταστρώνουν πλάνο για τη μετανάστευση. Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου με αφορμή την διάσκεψη στην Βαλέτα την Τετάρτη μεταξύ των ευρπωπαϊκών και αφρικανικών κρατών σε μία προσπάθεια καταπολέμησης των όλο αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών. 

Τέσσερις δράστες ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.Το «πράσινο φως» από τις δικαστικές Αρχές αναμένουν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να μπορέσουν επίσημα να συνεχίσουν τις έρευνες για τα άτομα που το απόγευμα της Πέμπτης επιτέθηκαν στον Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία ψήφισε το Κοινοβούλιο της ΚαταλονίαςΤο Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα χωρίς προηγούμενο, κηρύσσοντας την έναρξη της διακοπής των σχέσεων με την Ισπανία και το ξεκίνημα μιας διαδικασίας που αναμένεται να καταλήξει στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας το αργότερο το 2017. 

Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Lufthansa από και προς την Αθήνα. Εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας από το συνδικάτο πληρωμάτων UFO της Lufthansa, όλες οι πτήσεις, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα 9 Νοεμβρίου προς και από την Αθήνα, ακυρώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου