4 Νοεμβρίου 2015

«Κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι τα ζητάνε όλα»: Βούτσης ή Σουλτς;

«Είμαι πολύ χαρούμενος, έρχομαι από το γεύμα με τον Σουλτς. Αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο και ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό» είπε ο Νίκος Βούτσης προσερχόμενος στη Βουλή αμέσως μετά το γεύμα που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Μας είπε ότι είναι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής. 

Η δήλωση του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου έγινε κατά την έναρξη της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης και αναμεταδόθηκε από το Κανάλι της Βουλής, χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει ότι όλα αυτά μεταδίδονταν μέσω του κλειστού κυκλώματος. Και φυσικά προκάλεσαν αίσθηση. 

Όταν όμως ο κ. Βούτσης κατανόησε το "ολίσθημά" του, ότι δηλαδή αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Σουλτς, ενέργεια που ενδεχομένως να εκθέτει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιχείρησε να τα "μπαλώσει", ρίχνοντας την ευθύνη στους... δημοσιογράφους!

Ο κ. Βούτσης είπε ότι "έγινε μια ελεύθερη απόδοση (σ.σ. της συνομιλίας με Σουλτς), αλλά ο σχολιασμός είναι ακριβής" και εξέφρασε την ενόχλησή του για τους δημοσιογράφους, λέγοντας "Δεν γίνεται να μην μπορούμε να μιλάμε εδώ μέσα, ότι λέμε κατευθείαν να αναπαράγεται". 

Καλύτερα όμως ας ψάξει ο κ. Βούτσης να βρει την αιτία όχι στα ανοιχτά μικρόφωνα ή τους δημοσιογράφους, αλλά στη διγλωσσία που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μη εξαιρουμένου και του ιδίου... 

Πηγή: Με στοιχεία από το www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου