10 Νοεμβρίου 2015

Πάνος Λάμπρου: Το στέλεχος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούσε με τρομοκράτες

Διαστάσεις θρίλερ παίρνουν πλέον οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση αλλά και οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά και αφορούν και το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λάμπρου, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με το megatv.comνα επικοινωνούσε με στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς που κρατούνται στις φυλακές.

Ο ίδιος δεν αρνείται ότι κατά διαστήματα έχει μιλήσει με κρατουμένους ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που είχαν διαπράξει και μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" αμφισβήτησε τουλάχιστον τον έναν από τους διαλόγους, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. "Αυτό είναι ανεξήγητο ειλικρινά σας το λέω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο σημείο. Υπάρχει τρομακτική απόσταση. Μπορεί να έχει κανείς μια διαφορετική άποψη μέχρι να φτάσει στο σημείο να 'δίνει' ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην εισαγγελία. Να καταθέτει φακέλους, να καταθέτει διαλόγους, που απορώ που τους βρήκε. Πού βρήκε αυτούς τους διαλόγους; Από τα ελάχιστα που είδα χθες, που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα ειλικρινά αμφισβητώ την ύπαρξή τους. Τουλάχιστον τον έναν από τους δύο διαλόγους που εμφανίστηκαν", είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, που με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως ο Π. Λάμπρου δεν είναι πλέον ειδικός συνεργάτης του υπουργείου, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ξεκαθάρισε πως δεν έγινε ποτέ "παζάρι" με κρατουμένους για νομοθετήματα και είπε: "Κατ' αρχήν θα έλεγα 'ναι' να συνομιλεί. Αυτή είναι η θέση μου για την οποία είχα κατακριθεί και στο παρελθόν. Άλλο μια διαπραγμάτευση όμως με μορφή παζαριού - την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει - και άλλο ο εκβιασμός στον οποίο οφείλει να μην υποκύπτει και να τιμωρεί. Ουδέποτε έγινε μια συζήτηση και μια διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα τα οποία θα διαμορφώνονταν και απόδειξη αυτού ήταν ότι ο νόμος ο οποίος προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις, οι οποίες άφησαν απογοητευμένες πολλές ομάδες κρατουμένων"


Πηγή: www.megatv.com 10.11.2015 

Αλλά τι ακριβώς συνέβη; Κάποιο φως επιχειρεί να ρίξει το 
lifo.gr:

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης δεχόταν απειλές για τη ζωή του, και μέσω της ΕΥΠ έμαθε πως για το πρόσωπό του συζητούσαν οι Πυρήνες με Κυβερνητικά στελέχη. Ένα απ' αυτά φέρεται να είναι ο κος Λάμπρου. Ο διάλογος που διέρρευσε είναι σοκαριστικός και δείχνει την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται, να υπόσχεται και να κανονίζει πίσω από κλειστές πόρτες με κρατούμενους για τρομοκρατία. Οι οποίοι μάλιστα γκρινιάζουν για την αργοπορία της κυβέρνησης: 
Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα 
Μέλος Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε ακόμα 
Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας 
Μέλος Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του είχαμε βάλει βόμβα. 

Πηγή: www.lifo.gr 10.11.2015

Ποιος είναι όμως ο Πάνος Λάμπρου; Βρήκαμε* το βιογραφικό του.

Πάνος Λάμπρου, Βιογραφικό: 
Ο Πάνος Λάμπρου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία και συμμετέχει ενεργά από μικρή ηλικία στην Αριστερά. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της ΑΚΟΑ και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δημοσιογράφος και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας «Εποχής». Από μικρή ηλικία συμμετείχε στην «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος» και στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Ως νυχτερινός μαθητής συμμετείχε στο Σύλλογο Εργαζομένων Μαθητών (ΣΕΜΜΕ). Συμμετέχει σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης, υπερασπιζόμενος, μαζί με άλλες και άλλους, τους χωρίς φωνή και δικαιώματα. Παλεύει μαζί και για τους άνεργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είναι μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», ενώ συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία για τους πρώτους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου