6 Νοεμβρίου 2015

Στην πλάζ στο Αυλάκι τον χειμώνα

Νοέμβριος, μπορεί οι καλοκαιρινοί κολυμβητές να σταμάτησαν, οι χειμερινοί όμως τώρα ουσιαστικά αρχίζουν να χαίρονται την δροσιά της θάλασσας!

Έτσι και μεις μια από τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη βρεθήκαμε στην πλαζ Αυλακίου στο Πόρτο Ράφτη.

Κάναμε το μπάνιο μας, τράβηξα και αρκετές φωτογραφίες...

 

Μπορεί η πλάζ επίσημα να κλείνει στο τέλος του Οκτώβρη, στην πραγματικότητα όμως παραμένει ανοικτή και την χειμερινή περίοδο (Νοέμβρης - Απρίλης) και μάλιστα δωρεάν. Όχι από την κεντρική είσοδο αλλά από τη διπλανή μισάνοιχτη πάντα πόρτα!


Και είναι η χαρά των χειμερινών κολυμβητών, γιατί μπορεί να λείπουν οι ομπρέλες (που αυτή την περίοδο δεν χρειάζονται) και οι ξαπλώστρες, αλλά λειτουργούν τα αποδυτήρια και ένα από τα ντουζ. Και ο κόσμος είναι πια λίγος, μόνο εκείνοι που πραγματικά αγαπάνε τη θάλασσα και έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στην κάπως χαμηλότερη θερμοκρασία της.


  
Η θάλασσα, παρά το ελαφρύ βοριαδάκι, ήταν ήρεμη και φυσικά κάναμε το μπάνιο μας. Εξάλλου ο προσανατολισμός της παραλίας παρέχει μια σχετική προστασία από τους βοριάδες.



Κάποιες απόψεις της παραλίας με τα καθαρά θαλασσινά νερά στην πλαζ, στο Αυλάκι. Ο ναυαγοσώστης απουσιάζει καθ' όλη τη χειμερινή περίοδο. Η "Γαλάζια σημαία" κυματίζει μόνο το καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης κλειστό είναι και το αναψυκτήριο το χειμώνα. 



Τα αποδυτήρια της πλαζ στο Αυλάκι

Και χώρος αθλοπαιδιών στην πλαζ στο Αυλάκι

Τα ντουζ της πλαζ στο Αυλάκι 


Λίγα μέτρα πριν την είσοδο της πλαζ δυο ψαροταβέρνες μπορούν να ικανοποιήσουν κάποιες γαστρονομικές απαιτήσεις, γιατί το κολύμπι ανοίγει την όρεξη! Κάτω μια όμορφη γάτα, η "μασκότ" της ψαροταβέρνας: 


Τολμήστε λοιπόν ένα μπάνιο, ίσως και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η θάλασσα τουλάχιστον το Νοέμβρη δεν έχει ακόμα κρυώσει! 


Κείμενα - Φωτογραφίες: Takis Ant

1 σχόλιο: