3 Νοεμβρίου 2015

Ρέγκλινγκ: Κύπρος το τέταρτο success story της Ευρωζώνης

Η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα της προόδου την οποία έχει σημειώσει η Ευρωζώνη, δήλωσε, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτιμώντας ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της τον επόμενο χρόνο.

Η Ελλάδα παραμένει ειδική περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να κάνει μια καθαρή ρήξη με το παρελθόν, ανέφερε, μιλώντας στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, οι πρώην χώρες σε πρόγραμμα - Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία - βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Στην Ισπανία η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα φτάσει το 3% αυτόν τον χρόνο, στην Ιρλανδία ίσως και το 6%.

Η Κύπρος οδεύει να γίνει το τέταρτο success story της Ευρωζώνης, υποθέτοντας ότι θα συνεχίσει στον δρόμο των υπεύθυνων πολιτικών, τόνισε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, οι μελλοντικές παρεμβάσεις στην Κύπρο θα πρέπει να εστιάσουν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Ένα ακόμη πιο σημαντικό θέμα είναι αυτό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα, είπε.

Πηγή: 
www.naftemporiki.gr 03.11.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου