6 Φεβρουαρίου 2019

Σε Σκίτσα η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χθες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν στην Άγκυρα, ενώ σήμερα επισκέφθηκε (μετά της συνοδείας του) την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια μετέβη στη Χάλκη. Εδώ η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία σε σκίτσα με κάποια σχόλια:
 
Επάνω αριστερά: Ενα βήμα πιο κοντά η Ελλαδα με την Τουρκία! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

To καλωσόρισμα του Ερντογάν στον Τσίπρα πάνω από τα ...ελληνικά νησιά στα πλαίσια της «μάχης» του Αιγαίου. Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος:

Μια καθυστέρηση στις τουρκικές διεκδικήσεις. Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή": 

Η τουρκική κυβέρνηση επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με 700.000 ευρώ τον κάθε έναν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος:

Τι είναι πιο ανησυχητικό; Σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη στα "Νέα": 

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία σε συνδυασμό με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (και την ουσιαστική προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια) των έξι πρόθυμων» βουλευτών. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Και ένα σύντομο ρεπορτάζ:

Χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η επανεκκίνηση της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ύστερα από μια περίοδο επιδείνωσής τους, είναι το σημαντικό αποτέλεσμα της συνάντησης. Όμως η Νέα Δημοκρατία εκφράζει σοβαρές ανησυχίες από την «κακά προετοιμασμένη» συνάντηση. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι πριν ακόμα ξεκινήσει αυτή η επίσκεψη, η τουρκική πλευρά φρόντισε με δηλώσεις και ενέργειες να καθορίσει εκείνη το πλαίσιο της συνάντησης.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισκέθφηκε την Κωνσταντινούπολη. Το πρωί ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον εκπρόσωπο της τουρκικής Δημοκρατίας, Ιμπραήμ Καλίν, στην Αγία Σοφία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και η συνοδεία του μετέβησαν στη Χάλκη, όπου παρακολοούθησαν τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, ενώ είχε και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. 


(upd) Και κάποια ακόμη σκίτσα της επόμενης ημέρας: 

To τραγούδι της αριστεράς και η αντίδραση Τσίπρα με φόντο την Αγία Σοφία. Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα": 

Συζήτηση Τσίπρα-Ερντογάν για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και επικήρυξε η Τουρκία. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή": 

Η Επιστροφή. Τα περάσανε όμορφα! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή": 

afirimeno.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου