1 Νοεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.11.2015

(upd) Τουρκία: Iσχυρή αυτοδυναμία για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Το κόμμα του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να συγκεντρώσει σήμερα την απόλυτη πλειοψηφία που είχε χάσει πριν από πέντε μήνες, όπως μετέδωσαν ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, το AKP συγκέντρωσε το 49,3% και κέρδισε 316 εκ των 550 εδρών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, μετέδωσαν τα δίκτυα NTV και CNN- Turk ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,1%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 11,7% και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών με 10,4. 

Ρώσος εμπειρογνώμονας: Το Airbus που συνετρίβη στο Σινά διαλύθηκε στον αέρα. Το ρωσικό Αirbus που συνετρίβη το Σάββατο στο Σινά παρασέρνοντας στον θάνατο 224 ανθρώπους, διαλύθηκε στον αέρα, υποστήριξε σήμερα Kυριακή ένας Ρώσος εμπειρογνώμονας. "Η διάλυσή του έγινε στον αέρα και τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε μια μεγάλη έκταση, περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων", είπε, από το Κάιρο όπου βρίσκεται, ο Βίκτορ Σοροτσένκο, ο διευθυντής της Διακυβερνητικής Επιτροπής Αεροπορίας (MAK), διευκρινίζοντας ότι ακόμη είναι "πολύ νωρίς για να εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα".

Δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο Σε Σάμο και Αγαθονήσι . 11 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, όταν η εξάμετρη πλαστική λέμβος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησιάζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα 20 μέτρα από την ακτή, λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν. Οι διασωθέντες είναι 15. Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Επίσης σε δεύτερο ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοιχτά των τουρκικών παραλίων, βορείως του Αγαθονησίου, έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δύο σωροί ενώ τρία άτομα διασώθηκαν. 

Ικανοποίηση από το stress test. Aισιοδοξία και ικανοποίηση προκάλεσαν στις διοικήσεις των τραπεζών τα αποτελέσματα του stress test που ανακοινώθηκαν χθες από την ΕΚΤ. 

Συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ για τις τράπεζες. Συνεδριάζει το μεσημέρι της Κυριακής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Χ. Γεωργιάδης: «Εβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια». Για τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδη, που έζησε από κοντά τις στιγμές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της Ελλάδας στα επαναλαμβανόμενα Eurogroup του περασμένου καλοκαιριού, η ευθύνη ήταν ιστορική. «Ενιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μια πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση» αναφέρει μιλώντας στην «Κ».  

26,9 δισ. τα μετρητά στη χώρα. Στα 26,9 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα μετρητά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και είναι αυτά που ανακυκλούμενα κρατούν στη «ζωή» την οικονομία. 

Ο τάφος του πολεμιστή κρύβει δεσμούς φιλίας. Πέρα από τα πλούσια κτερίσματα ο λακκοειδής τάφος που βρέθηκε πρόσφατα στη Μεσσηνία αποκαλύπτει και δεσμούς σεβασμού και εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκαν γύρω από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή.
Σχετική ανάρτηση: Ο τάφος του πολεμιστή στον Εγκλιανό. Σύντομο ιστορικό 

Σομαλία: Επίθεση ισλαμιστών της Αλ Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο - 12 νεκροί. Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε δράστες και αστυνομικούς. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Δεν θα πετούν πάνω από το Σινά αεροσκάφη των Lufthansa και Air France. Εντολή στα αεροσκάφη τους να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά, όπου έγινε η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, αποφάσισαν να δώσουν δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείας της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου