28 Νοεμβρίου 2015

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Άφησαν τον κ. Τσίπρα μόνο στα δικά του αδιέξοδα

Αφηρημένες ...Απόψεις: 

Πάνω από 6 ώρες συζητούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καταλήξουν σε εκείνο που είχαν προαποφασίσει, σε ότι αφορά τουλάχιστον στο ασφαλιστικό που ήταν και το κύριο θέμα. 

Ο κ. Τσίπρας σε μια, από τι γνώριμες σε αυτόν, κίνηση τακτικής, προσπάθησε να εγκλωβίσει τους υπόλοιπους αρχηγούς στη σύσταση μιας "επιτροπής για το ασφαλιστικό" με στόχο τη δημιουργία ενός άλλοθι για να υλοποιήσει στη συνέχεια τις σκληρές περικοπές στις συντάξεις που ήδη έχει αποδεχθεί. Συνάντησε όμως, όπως είχε προαναγγελθεί, την καθολική αντίδραση των υπολοίπων, με εξαίρεση βέβαια τη στάση του συγκυβερνήτη του, κ. Καμένου.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να αφήσουν τον κ. Τσίπρα μόνο, να αντιμετωπίσει εκείνος τα δικά του αδιέξοδα, αρνούμενοι τη συμμετοχή τους στα επικοινωνιακά του παιχνίδια.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα (προσφυγικό, συνταγματική αναθεώρηση κλπ) εκεί τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον πρωθυπουργό, τι στιγμή που δεν υπήρχαν σοβαρές αποκλίσεις απόψεων, χωρίς ωστόσο να προκύψει και εδώ κάτι νεώτερο που να ικανοποιεί ή διευκολύνει τους απώτερους στόχους του κ. πρωθυπουργού. 

Και τώρα; Τι μέλει γενέσθαι; Προφανώς τη συνέχεια του ασφαλιστικού θα τη δούμε, όταν έρθει η ώρα, στη Βουλή. Εκεί, που όπως όλα προδικάζουν, δεν θα υπάρξει μόνο έντονη λεκτική αντιπαράθεση, αλλά θα κριθεί και η ανθεκτικότητα της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας...

Takis Ant για το afirimeno.com

1 σχόλιο:

  1. "Γιατί τέτοια πρεμούρα από τον άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η γνώμη των άλλων; Είναι προφανές, υπάρχει μόνο η ανάγκη του να αποκτήσει συνενόχους, να κρυφτεί πίσω από μία κοινή απόφαση με θεσμικό βάρος, να αποποιηθεί στην ουσία των ευθυνών του τώρα που άρχισαν τα δύσκολα" σημειώνει ο Ανδρέας Πετρουλάκης σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του στο protagon.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή