8 Νοεμβρίου 2015

Επαναλειτουργεί η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Με δωρεάν κούρεμα στους θεατές (!) από επαγγελματίες κομμωτές του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της Πειραματικής Σκηνής, που επαναλειτουργεί μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, στην ανακαινισμένη αίθουσα «Κατίνα Παξινού». 

Στο τιμόνι της Πειραματικής Σκηνής βρίσκονται δύο ταλαντούχοι δημιουργοί της νέας γενιάς, ο 37χρονος Ανέστης Αζάς και ο 34χρονος Πρόδρομος Τσινικόρης. «Στόχος μας είναι ένα εξωστρεφές θέατρο που θα συνδιαλέγεται με το ευρύτερο, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μας περιβάλλον, θα το κρίνει και θα κρίνεται από αυτό» ανέφεραν κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματος οι δύο σκηνοθέτες. 

Όπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, η επαναλειτουργία της Πειραματικής Σκηνής είναι μία σημαντική στιγμή για το ελληνικό θέατρο που ανοίγει μία μεγάλη αγκαλιά στους νέους ταλαντούχους ανθρώπους. «Τους εύχομαι να καταστρέψουν το παλιό και να φτιάξουν ένα χώρο τολμηρό από ιδέες και προτάσεις που πότε θα μας αιφνιδιάζουν και πότε θα μας εξοργίζουν» επισήμανε. 

Πληροφορίες: http://www.n-t.gr/ 
Πηγή: www.tovima.gr 07.11.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου