28 Νοεμβρίου 2015

Φιάσκο Σπίρτζη στη Βουλή

Αφηρημένα ...Σχόλια

Επέλεξε ο κ. Χρ. Σπίρτζης, ο επί των Υποδομών και Μεταφορών υπουργός της κυβέρνησης, να διορίσει από δυο πρόσωπα στις επιτελικές θέσεις τριών συγκοινωνιακών οργανισμών, αγνοώντας ότι ότι νόμος που ψήφισε μόλις προ μηνός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του επέτρεπε να χωρίσει την ηγεσία τους σε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Με συνέπεια η όλη διαδικασία στη Βουλή να εξελιχθεί σε πρωτοφανές φιάσκο! 

Οι διορισμοί, προφανώς κομματικών στελεχών, αφορούσαν στον ΟΑΣΑ και δύο εποπτευόμενους από από αυτόν οργανισμούς, στις ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλεϊ). Και όλα αυτά τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στους θεσμούς για την ενοποίηση των τριών οργανισμών, εξ ου και στον νόμο προβλέφθηκαν τρεις και όχι έξι θέσεις.

Όσο για το αυξημένο κόστος, λόγω των διπλών διορισμών στις ανώτατες διοικητικές θέσεις, ε αυτό «δεν είναι και κανένα μεγάλο κόστος» ήταν η απάντηση του κ. Σπίρτζη, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης του επισήμαναν το σκάνδαλο στη Βουλή. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Σπιρτζης έχει φροντίσει για την κάλυψή του. "Πέτυχε" στις διαπραγματεύσεις του να αυξήσει το εισιτήριο!, από 1,20 ευρώ που είναι τώρα στα 1,40 ευρώ από την 1η του Γενάρη! 

Τη συνεδρίαση στη Βουλή που οδηγούνταν σε αδιέξοδο προσπάθησε, σύμφωνα με την Καθημερινή, να διασώσει η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία πρότεινε να διορισθούν χθες μόνον οι πρόεδροι και να έρθουν αργότερα οι διευθύνοντες σύμβουλοι. Ηταν ωστόσο τόσο κραυγαλέα η νομική αστοχία του κ. Σπίρτζη, που την πρόταση Χριστοδουλοπούλου απέρριψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Κι έτσι θα πρέπει τώρα ο κ. Σπίρτζης να φέρει τροπολογία που θα αλλάζει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για να προβλέπει έξι θέσεις, κάτι που δεν είναι βέβαιο αν θα το δεχθούν οι θεσμοί.

Το φιάσκο σε λίγο καιρό σίγουρα θα έχει ξεχαστεί, η κακοδιοίκηση όμως θα εξακολουθεί να παραμένει... Και το ερώτημα είναι: Για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να κυβερνά αγνοώντας τον νόμο που μόλις πρόσφατα ψήφισε; 

Takis Ant για το afirimeno.com
Πηγή: Με στοιχεία από www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Στήνουν και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους πελατειακό κράτος. Και ξεκινάνε από την κορυφή κάθε οργανισμού. Τι μας κάνει εντύπωση; Το ψάρι πάντα βρωάει από το κεφάλι! Και τι έγινε; Μια από τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή