13 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.6.2016

Χωρίς ΦΠΑ οι εταιρείες με έσοδα έως 25.000 ευρώ. Την απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ των επιχειρήσεων με ακαθάριστα έσοδα έως 25.000 ευρώ (από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα) προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. 

Σε οικονομικά οφέλη από την ιατρική κάνναβη «ποντάρουν» 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, σε συνέχεια προηγούμενης, μέσω της οποίας είχαν ζητήσει την νομιμοποίηση της παραγωγής, μεταποίησης και αξιοποίησης της βιομηχανικής και της φαρμακευτικής κάνναβης, κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

IΚ: Στρατιώτης του χαλιφάτου ο δράστης της επίθεσης στο Ορλάντο. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ορλάντο που είχε σαν αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 50 άνθρωποι. Την ανακοίνωση έκανε η οργάνωση στον ραδιοφωνικό σταθμό Albayan του ISIS. 
 
Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση των Μεγάρων. Φωτιά που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ξέσπασε λίγο νωρίτερα στα Μέγαρα, στην περιοχή Άκρες. Καίει δασική έκταση ενώ προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια και εργοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή. 

Στα 664 ευρώ το πλαφόν κύριας και επικουρικής σύνταξης για το ΕΚΑΣ. Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν ότι εξαιτίας της αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση του ΕΚΑΣ, περίπου 80.000 συνταξιούχοι θα χάσουν από φέτος οριστικά το ΕΚΑΣ, ενώ η σταδιακή κατάργηση του για τους υπολοίπους δικαιούχους θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2019. 

Τρεις απελάσεις χούλιγκαν από τη Γαλλία ενώ το Euro θρηνεί τον πρώτο νεκρό. Στην απέλαση τριών βίαιων φιλάθλων από τη Γαλλία προχώρησαν οι Αρχές, μετά τα αιματηρά επεισόδια που έχουν αμαυρώσει τις πρώτες τρεις ημέρες του Euro 2016, ενώ παράλληλα το πρωτάθλημα φαίνεται ότι θρηνεί και τον πρώτο του νεκρό. Το θύμα φαίνεται ότι ήταν Βορειοϊρλανδός, αλκοολικός, που έχασε τη ζωή του στην παραλία της Νίκαιας αφού έπεσε στη θάλασσα από κιγκλίδωμα που βρισκόταν οκτώ μέτρα πάνω από το νερό. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα μετά τη λήξη του αγώνα της Βορείου Ιρλανδίας με την Πολωνία, όπου οι βορειοϊρλανδοί ηττήθηκαν με 1-0.
Σχετική ανάρτηση: EURO 2016: To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του μίσους 

Frontex: Το κλείσιμο της βαλκανικής οδού πιο αποτελεσματικό από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Το κλείσιμο της βαλκανικής οδού αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, επισημαίνεται σε έκθεση της Frontex. 

Εννέα τραυματίες από έκρηξη στην ανατολική Τουρκία. Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου προκάλεσε τον τραυματισμό εννέα ανθρώπων σήμερα στην επαρχία Τούντζελι της ανατολικής Τουρκίας 

Προκλητικός ο Νεφελούδης προς τους «Παραιτηθείτε» όταν ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας δηλώνει στο λ/σμό του στο fb «θα έχει πλάκα στο Σύνταγμα την Τετάρτη, κολαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλοι "συγγραφείς", κοινώς υβρεολόγοι... άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν». 

Μεγάλη διολίσθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών Συνθήκες αποεπένδυσης καταγράφονται και σήμερα στο Χ.Α. καθώς μετά τη μεγάλη πτώση (-4,18%) της Παρασκευής ο γενικός δείκτης υποχωρεί με σημαντικές απώλειες που αγγίζουν το -3%. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κλίμα έχει επιδεινωθεί και στα κρατικά ομόλογα όπου οι αποδόσεις του ετήσιου και και 3ετούς κρατικού ομολόγου έχουν αναρριχηθεί στο 8,80% και 8,20% αντίστοιχα, αποτυπώνοντας την αύξηση του επενδυτικού ρίσκου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου