15 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.6.2016

(Upd) «Παραιτηθείτε»: Χιλιάδες διαδηλωτές απέναντι στις υποσχέσεις Τσίπρα. Μνήμες του «Μένουμε Ευρώπη», σε λιγότερο φορτισμένη εκδοχή, ξύπνησαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, με τη διαδήλωση του κινήματος «Παραιτηθείτε». Περίπου 8.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλα όσα εκπροσωπεί. Η διαδήλωση κύλησε ομαλά, σε χαμηλούς τόνους. Τα ηχητικά των αμέτρητων προεκλογικών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα που έπαιζαν τακτικά στα μεγάφωνα ενίοτε ξεσήκωναν τον κόσμο, που ξεσπούσε σε ιαχές («Παραιτηθείτε!», «Απατεώνες!», «Ψεύτες!» κ.ο.κ.). 
 

Νωρίτρα γράφαμε: Την Τετάρτη στις 18:30 η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα. Πραγματοποιείται νωρίτερα λόγω στάσης εργασίας στα μέσα μεταφοράς. Αλλάζει ώρα η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, λόγω της στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε μήνυμά τους στην επίσημη σελίδα του κινήματος στο Facebook οι διοργανωτές αναφέρουν ότι ζήτησαν να αλλάξει ώρα η στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν νωρίτερα τη συγκέντρωση. Η συγκέντρωση θα γίνει τελικά στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Υπεραντίδραση για το «Παραιτηθείτε». Κλιμακώνει η κυβέρνηση την επιθετική ρητορική της εναντίον της αποψινής διαδήλωσης «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα. Μετά τις δηλώσεις της Ολγας Γεροβασίλη ότι το αίτημα «Παραιτηθείτε» «κινείται εχθρικά προς τη χώρα», τη σκυτάλη πήρε το Μαξίμου. Μέσω διαρροών κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προκαλεί κοινωνική ένταση, «ανακαλύπτοντας» κλίμα αντιδημοκρατικής εκτροπής λίγο πριν από την κινητοποίηση των «απίθανων παραιτηθείτε» – όπως αποκαλεί τους συμμετέχοντες στην αποψινή κινητοποίηση. 

Την Πέμπτη το μεσημέρι με ονομαστική ψηφοφορία ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος. Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο στην Ολομέλεια. Μετά από αίτημα της Χρυσής Αυγής για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας αυτή μετατίθεται για την Πέμπτη το μεσημέρι. Κριτική στις ρυθμίσεις από την αντιπολίτευση - Από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι ενεργός, είπε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.  

Μητσοτάκης: Επιστροφή στον κρατικισμό ο αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται αλλά δημιουργείται είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από τη Βουλή ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι οι διάφοροι αριθμοί που εκστομίζουν κυβερνητικά στελέχη δεν είναι παρά αυθαίρετα αθροίσματα και φανταστικά μεγέθη. 

Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2015-2016. Στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, την δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών με παράλληλη περικοπή των μη παραγωγικών δαπανών του Δημοσίου, θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2015-2016. 

Έκκληση Βαρθολομαίου για συμμετοχή όλων των Εκκλησιών στην Πανορθόδοξη Σύνοδο. Έκκληση προς τις Εκκλησίες εκείνες, που έχουν δηλώσει πως δεν θα λάβουν μέρος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, να παραστούν έστω και την τελευταία στιγμή, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την άφιξη του στην Κρήτη. 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Ο Ψυχρός Πόλεμος της Ορθοδοξίας Δογματική έριδα ή πολιτική διαμάχη; Μετά από 55 χρόνια προετοιμασίας η ιστορική Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας καταρρέει λόγω ενός ακήρυχτου πολέμου ισχύος μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων. 


Δίχως τέλος το πτωτικό τούνελ του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ούτε σήμερα κατάφερε να "δραπετεύσει" από το πτωτικό σπιράλ το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ήδη μετά έξι πτωτικές συνεδριάσεις, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τις 10 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,02% στις 575,52 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη (- 4,86%) που έκλεισε στις 41,90 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 56,09 εκατ. ευρώ. 

«Παγώνουν» για ακόμη ένα χρόνο οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η ευθυγράμμισή τους με τις εμπορικές τιμές αναβάλλεται για τον Ιούνιο του 2017.

«Ανοιξε» η διαδικασία για τα μηχανογραφικά δελτία. Την Παρασκευή και την Τετάρτη θα αναρτηθούν στα λύκεια και το διαδίκτυο οι βαθμοί των 103.402 υποψηφίων που διεκδικούν τις 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Θρίλερ με πτώμα άνδρα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Τα στοιχεία ταυτότητας του άντρα που βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στα Β' Λιμανάκια της Βουλιαγμένης φέροντας τραύματα από πυροβολισμό και εγκαύματα αναμένουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να εξακριβώσουν εάν είχε απασχολήσει τις Αρχές για κάποιο αδίκημα και αν είχε «ανοικτούς» λογαριασμούς. Ο δράστης επιχείρησε να εξαφανίσει τα ίχνη του. Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια. 

Νέες δημοσκοπήσεις υπέρ του Brexit οκτώ μέρες πριν του βρετανικό δημοψήφισμα. Η δημοσκόπηση της εταιρείας TNS δίνει προβάδισμα επτά εκατοστιαίων μονάδων στο Brexit, 47% έναντι 40%, ενώ δημοσκόπηση της BMG φέρνει επίσης μπροστά την έξοδο από την ΕΕ με 45% έναντι 41% της παραμονής. Στη μηνιαία δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό της εφημερίδας Sun το Remain, η παραμονή στην Ε.Ε., διατηρεί το προβάδισμα, αλλά μόνο με 46% έναντι 45%, αντί της διαφοράς των 11 μονάδων προ ενός μηνός. 

Με απαγόρευση διαδηλώσεων στη Γαλλία προειδοποιεί ο Ολάντ λόγω Euro. «Σε μια στιγμή που η Γαλλία φιλοξενεί το Euro, που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία, δεν μπορεί να υπάρχει πλέον άδεια για πραγματοποίηση διαδηλώσεων αν οι όροι της προστασίας των αγαθών και των προσώπων και των δημόσιων αγαθών δεν έχουν διασφαλισθεί», δήλωσε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο αρχηγός του κράτους, πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ. 

ΟΥΕΦΑ Euro 2016 Συνεχίζεται στη Γαλλία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Euro 2016. Σήμερα Τετάρτη (15/6): Σλοβακία - Ρωσία 2-1, Ρουμανία - Ελβετία 1-1 και Γαλλία - Αλβανία 2-0. Χθες Τρίτη (14/6): Ουγγαρία - Αυστρία 2-0 και Πορτογαλία - Ισλανδία 1-1. Προχθές Δευτέρα (13/6): Ισπανία - Τσεχία 1-0, Ιρλανδία - Σουηδία 1-1 και Ιταλία - Βέλγιο 2-0.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου