14 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.6.2016

Γαλλία: Αστυνομικός και η συντροφός του δολοφονήθηκαν, ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ. Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι χθες βράδυ μπροστά στο σπίτι του θύματος, στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι. Ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού ανακαλύφθηκε νεκρή. 
 
Τον ISIS θεωρούν ως σημαντικότερη απειλή οι Ευρωπαίοι. Την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος θεωρούν οι Ευρωπαίοι ως τη σημαντικότερη απειλή για τις χώρες τους, αξιολογώντας την ως σοβαρότερη από την κλιματική αλλαγή, την οικονομική αστάθεια και την κρίση των προσφύγων, όπως κατέδειξε έρευνα του Pew Research Center που δόθηκε στη δημοσιότητα. 
 
«Σκοτώθηκε» ο ηγέτης του ISIS μεταδίδουν συριακά μέσα. Συριακοί φιλοκυβερνητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. 

Ντάισελμπλουμ: Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης. Εκταμίευση της δόσης αυτήν την εβδομάδα, με απόφαση των υπουργών υπό την ιδιότητα του ΔΣ του ΕSM, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του eurogroup και του ecofin, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος με τη δεύτερη ιδιότητά του ενημέρωσε σήμερα την επιτροπή οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αξιοποίηση και άλλων αεροδρομίων. Στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου που θα διερευνήσει τις εναλλακτικές δυνατότητες αξιοποίησης 23 περιφερειακών αεροδρομίων προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για τα εναπομείναντα αεροδρόμια, εκτός των 14 που παραχωρούνται στην κοινοπραξία υπό τη Fraport, τα οποία θα μεταβιβαστούν στο νέο υπερταμείο. 

UEFA: Αποκλεισμός με αναστολή από το Euro για τη Ρωσία. Την τιμωρία του αποκλεισμού με αναστολή από τη συνέχεια του Euro 2016 επέβαλε στην εθνική ομάδα της Ρωσίας η UEFA για τα πρόσφατα επεισόδια στη Μασσαλία μετά τον αγώνα με την Αγγλία. Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά εντός γηπέδου σε οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους αγώνες στους οποίου μετέχει η Ρωσία. Επίσης, η UEFA επέβαλε στη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. 

Στην αντεπίθεση περνά η Ν.Δ. και κατηγορεί την κυβέρνηση για «αυταρχισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά» Εκτακτη Συνέντευξη Τύπου στη Βουλή για τις «επιθέσεις που δέχεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το Μαξίμου και τη στοχοποίηση για τη συγκέντρωση με το αίτημα "παραιτηθείτε"» 

Εισαγγελέας επιχείρησε να συλλάβει δημοσιογράφο στον ΣΚΑΪ. Η εισαγγελέας υπηρεσίας συνοδευόμενη από αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλε στις 2:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό με σκοπό να συλλάβει το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης, "κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη", όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ σε ανακοίνωσή του. 

Ύπατη Αρμοστεία: Σημαντική κάμψη των προσφυγικών ροών στη ΜεσόγειοΗ Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε πως αναμένει 248.000 πρόσφυγες και μετανάστες να καταφθάσουν φέτος στην Ευρώπη μέσω της Ανατολικής Μεσογείου, προχωρώντας σε μια εκτίμηση πολύ μικρότερη από εκείνη που είχε προβεί στις αρχές του χρόνου, όταν προέβλεπε «έως και ένα εκατομμύριο» αφίξεις προσφύγων.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου