12 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.6.2016

(upd) Μακελειό στη Φλόριντα, τουλάχιστον 50 νεκροί, 53 τραυμάτιες. Tο μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ όπου 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα σε ένα νυχτερινό κέντρο είναι «ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ρικ Σκοτ.
«Όταν κάποιος εισβάλει κατ’ αυτόν τον τρόπο και αρχίζει να πυροβολεί και σκοτώνει τόσους ανθρώπους και τραυματίζει τόσους άλλους, πρόκειται ξεκάθαρα για μια τρομοκρατική ενέργεια» επισήμανε. Ο 29χρονος ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα στο κλάμπ και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο δράστης σκοτώθηκε από την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. 

Πως βλέπει η κυβέρνηση την δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής». Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να στηρίζει τις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση, επιβεβαιώνει και η δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρούν οι ίδιες πηγές το στοιχείο ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πιστεύει ότι θα ακολουθήσει περίοδος σταθερότητας». Παράλληλα θεωρούν ότι συνιστά ήττα για την τακτική της ΝΔ και το κίνημα «Παραιτηθείτε» ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται ότι στην ερώτηση «αν σήμερα είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το Ποτάμι με 2% και 1,2% η Λαϊκή Ενότητα.


Αβραμόπουλος υπέρ εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό. «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται Νέο Καταστατικό Χάρτη» σημειώνει ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, προκρίνοντας εκλογή Προέδρου από τη βάση και ουσιαστικά αυξημένες αρμοδιότητες για το νέο πολιτειακό άρχοντα. 


Υπόθεση Μαυρίκου: Μυστήριο με τα ευρήματα στο σημείο της αυτοψίας. Νέα ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο του Π. Μαυρίκου εγείρονται μετά τα ευρήματα που εντόπισαν οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια του θύματος στην Αττική Οδό. Πρόκειται για διάφορα στοιχεία τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα τρία στρογγυλά αντικείμενα με ίχνη καπνού που βρέθηκαν λίγο πριν από το σημείο που ανεφλέγη το αυτοκίνητο του υπόδικου εκδότη της «Ακρόπολης». Σχετική ανάρτηση: Ποιός ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος που απανθρακώθηκε στην Porsche; 


Κοτζιάς: Kύκλοι θέλουν να τορπιλίσουν την επαναπροσέγγιση με Αλβανία. Την εκτίμηση ότι ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης Ελλάδας και Αλβανίας επιχειρώντας να ανεβάσουν το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. Σχετική ανάρτηση: Το ζήτημα των Τσάμηδων, ένα σύντομο ιστορικό 

Πιέσεις στην Ελλάδα να νομοθετήσει ότι η Τουρκία είναι ασφαλής τρίτη χώρα για επιστροφή προσφύγων δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιστροφών Σύρων προσφύγων στη γειτονική χώρα όπως προβλέπει η Συμφωνία της 18ης Μαρτίου. Το ζήτημα έχει αναχθεί σε μείζον πρόβλημα από την πρώτη στιγμή, καθώς ήδη από τις παραμονές της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμεναν να προχωρήσει η Αθήνα σε αυτή την κίνηση. 

Το φάντασμα του Brexit πάνω από την Ευρώπη Η ήδη κλυδωνιζόμενη από την κρίση Γηραιά Ηπειρος παρακολουθεί τη διαμάχη του «Ναι» και του «Οχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ με τον φόβο μιας νέας εξόδου σε αχαρτογράφητα νερά. Στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί θα απαντήσουν στο δίλημμα που απασχολεί την πολιτική ζωή της χώρας εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια.

Πλήγμα για τη Γερμανία ενδεχόμενο Brexit Τις τελευταίες μέρες κορυφαίοι γερμανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Οι γερμανικές εκκλήσεις υπέρ της παραμονής όμως δεν είναι εντελώς ανιδιοτελείς. 


Euro 2016. Ξεκίνησε την Παρασκευή στη Γαλλία το Euro 2016 στο ποδόσφαιρο. Τα πρώτα αποτελέσματα: 
Παρασκευή 10/6: Γαλλία - Ρουμανία 2-1. 
Σάββατο 11/6: Αλβανία - Ελβετία 0-1, Ουαλία - Σλοβακία 2-1, Αγγλία - Ρωσία 1-1. 
Κυριακή 12/6: Πολωνία - Β. Ιρλανδία 1-0, Τουρκία - Κροατία 0-1 και Γερμανία - Ουκρανία 2-0.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου