14 Ιουνίου 2016

Γαλλία: Αστυνομικός και η συντροφός του δολοφονήθηκαν, ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ

Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι χθες βράδυ μπροστά στο σπίτι του θύματος, στο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι. Ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού ανακαλύφθηκε νεκρή.

Ο δράστης έπεσε νεκρός αργότερα από πυρά μελών της μονάδας RAID, των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών, σώο. Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας. Κατά συγκλίνουσες πηγές, ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στην οργάνωση ΙΚ κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID.

Δολοφόνος του αστυνομικού στο Ιβλίν ήταν ο Λαροσί Αμπάλα, 25 ετών, ο οποίος είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν. Είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.

«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση.

Στη Γαλλία, όπου διεξάγεται από την 10η Ιουνίου το Euro 2016, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας θεωρείται υψηλός από τις αρχές.

Πηγές: www.amna.gr, www.kathimerini.gr 

Σχετική ανάρτηση: EURO 2016: To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του μίσους






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου