1 Ιουνίου 2016

Ακουαρέλα του Μικρού Πρίγκιπα του Εξιπερί πουλήθηκε έναντι 133.200 €

Αυθεντική ακουαρέλα του «Μικρού Πρίγκιπα», από την εικονογράφηση του αριστουργήματος του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, πουλήθηκε την Τρίτη σε δημοπρασία έναντι 133.200 ευρώ, όπως έγινε γνωστό από τον παρισινό οίκο δημοπρασιών Artcurial.

Το έργο είχε εκτιμηθεί αρχικά στα 50.000-60.000 ευρώ, ωστόσο η τιμή του ανέβηκε καθώς πλειοδότησαν για αυτό έξι συλλέκτες.

Η ακουαρέλα, από υδατοδιαλυτό μελάνι και μερικές πινελιές με μολύβι, εικονίζει τον Μικρό Πρίγκιπα στην έρημο, όρθιο πάνω σε έναν αμμόλοφο, με τα μαλλιά να ανεμίζουν στον αέρα και τα χέρια ενωμένα μπροστά. «Ο νεαρός ήρωας φεύγει αθόρυβα τη νύχτα και περπατά μόνος του στους αμμόλοφους. Επίκειται η εξαφάνισή του και το συναίσθημα είναι έντονο» εξήγησε ο Γκιγιόμ Ρομανέ, ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασιών για το τμήμα Βιβλίων και Χειρογράφων. Το σχέδιο αυτό χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη έκδοση του βιβλίου στις ΗΠΑ, το 1943. 

Η ακουαρέλα του «Μικρού Πρίγκιπα» που πουλήθηκε

Σημειώνεται ότι ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, έχει μεταφραστεί σε 270 γλώσσες και πούλησε περισσότερα από 145 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Πηγές: www.tovima.grwww.amna.gr 

Σχόλιο: Αλήθεια, στα σχολεία που προγραμματίζει ο υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης, πως θα ονομάζεται ο ήρωας του αριστουργήματος της παγκόσμιας πιδικής λογοτεχνίας του Εξιπερί, αν όχι Μικρός Πρίγκιπας; τη στιγμή που λέξεις όπως βασιλιάς, πρίγκιπας κλπ θα είναι "απαγορευμένες";

Σχετικές αναρτήσεις:
The Little Prince Quotes
Συμβόλαια και Κώδικες στα σχολεία του... Φίλη






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου