1 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.6.2016

(upd) Αποχώρηση Ν.Δ. και ένταση στη Βουλή. Η αποχώρηση της ΝΔ από την κοινοβουλευτική διαδικασία και κυρίως η ανταλλαγή κατηγοριών περί «διαφθοράς» και ενοχικής σχέσης σε υποθέσεις ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων σημαδεύουν τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας για το ζήτημα του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων με συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρίες. 

Νωρίτερα γράφαμε: Προθεσμία 60 ημερών για τη μεταβίβαση των «πολιτικών offshore» Η τροπολογία με την οποία επιβάλλεται καθολική απαγόρευση ως προς τη συμμετοχή μελών του κοινοβουλίου και υπουργών «είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα» σε εταιρείες που έχουν έδρα στο εξωτερικό κατατέθηκε σήμερα στις 08:45. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τροπολογία προβλέπει «αποκλειστική προθεσμία 60 ημερών για την υποχρέωση μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων από τα υπόχρεα πρόσωπα». 

«Λουκέτο» και στην Πυρσός Security Τίτλοι τέλους και για την εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ Security που δραστηριοποιούνταν τα τελευταία 22 χρόνια στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας. Η εταιρεία βάζει λουκέτο και οι περίπου 800 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά, ενώ ήταν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Το κλείσιμο της εταιρείας φαίνεται ότι ήταν προδιαγεγραμμένο, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ υπήρχαν και πολλές καταγγελίες από εργαζομένους για καθυστερήσεις δεδουλευμένων έως και οκτώ μήνες. 

Κωνσταντίνος στον ΣΚΑΪ: Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και στους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά μίλησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως μονάρχης αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός. Ωστόσο, απέρριψε τη συμμετοχή του σε κάποιο κόμμα ή την ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου. Επίσης ανέφερε «είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ». 

Σαχινίδης: Η απόρρητη έκθεση της ΤτΕ για το έλλειμμα του 2009. Την ύπαρξη απόρρητης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία προειδοποιούσε για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009 αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης. 

Συμβόλαια και Κώδικες στα σχολεία του... Φίλη. Την εκ βάθρων ανατροπή στη δημόσια εκπαίδευση φαίρεται ότι επιχειρεί ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αφού προτίθεται να εισάγει ένα ιδιότυπο καθεστώς στην καθημερινή συμπεριφορά των μαθητών. Καθοδηγεί όμως και τους γονείς, χωρίς να αποφεύγει τις υπερβολές. 

Τούνελ Αγ. Γοτθάρδου: το έργο του αιώνα Δεν ξεπέρασε πολύ το αρχικό κόστος, αλλά ούτε και το χρονοδιάγραμμα. Χρειάστηκε να εργαστούν 2400 άνθρωποι κάθε ειδικότητας. Σήμερα, το τούνελ εγκαινιάζεται. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι η γερμανίδα καγκελάριος, ο γάλλος πρόεδρος, ο ιταλός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Αυστρίας. Μαζί θα περπατήσουν μερικά από τα 57 χιλιόμετρα του τούνελ που ενώνει σιδηροδρομικά το καντόνι Ούρι με το καντόνι Τεσίν.

Προειδοποιητικές «βολές» Ερντογάν προς Γερμανία. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και κάλεσε το Βερολίνο να επιδείξει «κοινή λογική», ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου