4 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.6.2016

(upd) Εκρηκτικό σκηνικό στο προσφυγικό. Κλιμακώνεται η ένταση σε hotspots και κέντρα φιλοξενίας και σοβαρά επεισόδια ξεσπούν καθημερινά με την παραμικρή αφορμή μαχαιρώματα, ξύλο, τραυματισμοί και φωτιές.
Την Τετάρτη κάηκε το hotspot στη Λέσβο, την Πέμπτη ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια και φωτιά στο hotspot στη Σάμο. Στη Χίο, ομάδα ατόμων προκαλεί καθημερινά σοβαρούς καβγάδες. Στο Ελληνικό έχει δημιουργηθεί γκέτο. 

Στους 10 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο νότια της Κρήτης. Στους 10 ανήλθαν οι νεκροί από το χθεσινό ναυάγιο 25μετρου ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, ενώ σκάφη του λιμενικού σώματος και τέσσερα παραπλέοντα πλοία κατάφεραν να περισυνελέξουν σώα 340 άτομα. Το τάνκερ clipper Heber, που παρέλαβε 242 άτομα και μία σορό, θα προσεγγίσει λιμάνι της Ιταλίας, όπου οι αρχές θα παραλάβουν τους μετανάστες και πρόσφυγες. Τα υπόλοιπα άτομα παρελήφθησαν από πλοία του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου.

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Αλι. Πέθανε σήμερα, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Αλι (πραγματικό όνομα Κάσιους Κλέ). "Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

«Θυγατρικές» bad banks για τα κόκκινα δάνεια εξετάζουν οι τράπεζες. Τη δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού, στις οποίες θα μεταβιβαστούν μεγάλα πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι οποίες θα πωληθούν ώστε να μη βαρύνουν τους ισολογισμούς, εξετάζουν οι τράπεζες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία ξεπερνούν τα 100 δισ.

Πλήγμα σε ΟΛΘ και εξαγωγές. Σοβαρά προβλήματα στον ΟΛΘ αλλά και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών. Περίπου 6.000 εμπορευματοκιβώτια είναι εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πλοία περιμένουν στη ράδα για να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα, ενώ επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν παραγγελίες εκατομμυρίων ευρώ. 


Οδικό χάρτη συνεργασίας υπέγραψαν Τσίπρας – Βαλς. Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν χθες οι επαφές των πρωθυπουργών Ελλάδας και Γαλλίας. Οι κ. Αλέξης Τσίπρας και Μανουέλ Βαλς υπέγραψαν «οδικό χάρτη» για συνεργασία σε μια σειρά τομέων, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος, οι αποκρατικοποιήσεις, το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας. 

Βαλς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη θέση στην οικογένεια των ευρωσοσιαλιστών. Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο και ερωτώμενος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο κ. Βαλς ήταν ξεκάθαρος: «Όχι ακόμα, όχι ακόμα. Έστω κι αν ο Αλέξης Τσίπρας παρίσταται στις συναντήσεις των αρχηγών-κρατών που ανήκουν στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Από την άλλη πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να δουλέψει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βαλς με αιχμές την οικονομία και το προσφυγικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε πλήρως το Γάλλο πρωθυπουργό για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει ως προς την πορεία της πραγματικής οικονομίας. 

Μέρκελ: Καταστροφή της ΕΕ αν κλείσουν εσωτερικά σύνορα. Με αφορμή την αύξηση των προσφύγων που προσπαθούν να περάσει στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κάλεσε την Αυστρία να μην κλείσει τα σύνορα προς την Ιταλία στο αλπικό πέρασμα Μπρένερ. 

Διάσωση 400 μεταναστών νότια της Σικελίας.Τετρακόσιους μετανάστες διέσωσε σήμερα το πρωί η ιταλική ακτοφυλακή, στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας, σε μικρή απόσταση από τα λιβυκά χωρικά ύδατα, όπως μετέδωσε πριν λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5. 

Διεθνής Αμνηστία: Να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις. Δύο μήνες μετά τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας η Διεθνής Αμνηστία ζητά άμεση διακοπή των επανα-προωθήσεων των προσφύγων. 

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στηρίζει Τραμπ. Ηδη, ο «υπ΄αριθμόν ένα» του κόμματος των Ρεπουμπλικανών, ο πρόεδρος της Βουλής, Πολ Ράιαν, βγήκε μπροστά προς υποστήριξη του μεγιστάνα. «Στόχος μου είναι να έχουμε ένα ενωμένο κόμμα στις εκλογές» είπε ο Ράιαν. Την ίδια στιγμή, η Χίλαρι Κλίντον επιτέθηκε στον «επικίνδυνα ασυνάρτητων θέσεων» Τραμπ, λέγοντας πως είναι πλήρως ακατάλληλος και επικίνδυνος για τον Λευκό Οίκο. 

Συρία: Πέρασαν τον Ευφράτη οι Κούρδοι και άλλες δυνάμειςΟι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που αποτελείται κυρίως από άνδρες του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας και της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG πέρασαν την Πέμπτη τον Ευφράτη, μία κίνηση που η Άγκυρα θεωρεί ότι απειλεί την εθνική της ασφάλεια.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου