6 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.6.2016

(upd) Οδικό χάρτη για τα διμερή συμφώνησαν Κοτζιάς - Μπουσάτι. Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, παρά την προσπάθεια Τσάμηδων διαδηλωτών να εμποδίσουν την είσοδο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα γράφαμε: Σε κλοιό Τσάμηδων η επίσκεψη Κοτζιά στα Τίρανα. Σε μια ασυνήθιστη στις διακρατικές και διπλωματικές σχέσεις πρακτική, ομάδες Τσάμηδων διαδηλωτών επιχείρησαν, υπό την ανοχή των αρχών, να εμποδίσουν την είσοδο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών. 

24 ώρες προθεσμία στην Αθήνα για τη δόση.Με την προϋπόθεση ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μία σειρά από εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης έληξε το Euroworking group σήμερα.Η δόση των 7,5 δισ αναμένεται να πάρει το πρώτο πράσινο φως αύριο μετά την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων. 
Νωρίτερα γράφαμε: «Θρίλερ» για την εκταμίευση της υποδόσης. Με στόχο να δώσει το «πράσινο φως» στη διαδικασία προς την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δις ευρώ συνεδριάζει σήμερα το Euroworking Group (EWG). Το εάν θα συμβεί αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από το τι θα συστήνει η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της τρόικας που συντάχθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Στις 24 Ιουλίου η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Την ημέρα εορτασμού της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρόταση της Συνταγματικής Αναθεώρησης. 
 
Τσίπρας: Σημαντική η συμβολή της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία. Εγκαινιάστηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2016" στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης» από τους εφοπλιστές. 

Μητσοτάκης: Είμαστε απέναντι σε όποιον επιχειρεί να πλήξει τη ναυτιλία. Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά έχει στηρίξει την ανάπτυξη της ναυτιλίας και μέσα από αυτήν τους εργαζόμενους και φυσικά τους ανθρώπους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στα εγκαίνια των «Ποσειδωνίων 2016».

Μητσοτάκης: «Όχι» στην κατάργηση 13ου-14ου μισθού, «ναι» στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, λέει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Δεν τέθηκε θέμα 13ου ή 14ου μισθού Οι θεσμοί δεν έχουν θέσει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στη διαβούλευση στα εργασιακά δηλώνει στο Έθνος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standart, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω». 

Αντιδράσεις στην Αθήνα για την ανάγνωση του κορανιού στην Αγία Σοφία. Έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων αποτελεί, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΞ, η προγραμματισμένη ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία για τις επόμενες 30 ημέρες. «Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή», σχολιάζουν.

Στην Τουρκία στέλνει τα κρουαζιερόπλοια η απεργία στον Πειραιά. Αδυνατούν να ανεφοδιαστούν και παρακάμπτουν το λιμάνι που χάνει χιλιάδες τουρίστες. Αυξάνονται τα διαφυγόντα έσοδα του Πειραιά που προκαλεί η απεργία των λιμενεργατών ειδικά στη δραστηριότητα της κρουαζιέρας καθώς μεγάλα ξένα κρουαζιερόπλοια έμφoρτα χιλιάδων επιβατών ακυρώνουν τον ελλιμενισμό τους στον ΟΛΠ απουσία υπηρεσιών εξυπηρέτησης τους. 


«Κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των κρατών – μελών η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή Στα κράτη – μέλη θα παραμείνει η αρμοδιότητα ανάπτυξης και επέμβασης δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε περίπτωση κρίσης παρά τις αρχικές ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί από την Πρόταση της Κομισιόν ότι αυτό θα μπορούσε να το πράττει η ίδια. Οι τελικές αποφάσεις για τον διάδοχο του Frontex αναμένονται στα τέλη Ιουνίου

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το Ελληνικό. Για σήμερα Δευτέρα μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development που θα αναπτύξει το Ελληνικό. 

Τουρκία: 14 νεκροί σε δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στην επαρχία Οσμανιγιε της νότιας Τουρκίας. Μεταξύ των νεκρών είναι και έξι παιδιά ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς. Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το λεωφορείο προσέκρουσε σε αυτοκίνητο και στη συνέχεια έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Οι τραυματίες φτάνουν τους 26 ενώ όπως έγινε γνωστό το λεωφορείο επέστρεφε από σχολική εκδρομή σε μουσείο. 

Τρεις νεκροί από σύγκρουση τρένων στο Βέλγιο. Ένα τρένο με επιβάτες συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία στο ανατολικό Βέλγιο αργά χθες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν εννέα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. 

Ουκρανία: Συνελήφθη Γάλλος που ετοίμαζε επιθέσεις στη διάρκεια του Euro. Ένας Γάλλος που ετοίμαζε 15 επιθέσεις στη Γαλλία πριν και κατά τη διάρκεια του Euro 2016 συνελήφθη στις 21 Μαΐου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα στο Κίεβο ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) Βασίλ Γκρίτσακ.

Βαρουφάκης: Στη γραμμή Σαμαρά-Βενιζέλου ο κόφτης χρέους του Τσίπρα. Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τον «κόφτη χρέους» δίνει με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Τονίζει ότι με τα όσα λέει ο πρωθυπουργός «ακουσίως, βέβαια, γίνεται αρωγός των επιχειρημάτων των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου», ενώ υπογραμμίζει ότι ο «κόφτης χρέους» δεν θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου