4 Ιουνίου 2016

Κάποιες κρυφές παραλίες

Η Ελλάδα είναι γεμάτη με υπέροχες παραλίες. Κάθε περιοχή έχει το δικό της «κοσμήμα» για το οποίο μπορεί να καυχιέται. Παραλίες ιδιαίτερες, ξεχωριστές, απομονωμένες
αλλά και… κρυφές. Στην τελευταία κατηγορία κατατάσσονται αυτές στα Σεϊτάν Λιμάνια στο Ακρωτήρι και αυτή της Γλώσσας στη Μεσσηνία. 

Γλώσσα, στο Πετροχώρι Μεσσηνίας
Η Γλώσσα (φωτογραφία επάνω αριστερά) είναι μια μικρή παραλία, στη σκιά της γνωστής Βοϊδοκοιλιάς. Οι βράχοι που την περιβάλλουν και μπαίνουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, σχηματίζουν ένα μικρό στενό στόμιο, που ίσα-ίσα επιτρέπει την είσοδο του νερού. Τα νερά στον μικρό κολπίσκο είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. Το δάσος που φθάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργεί ένα σκηνικό μοναδικό. 


Σεϊτάν Λιμάνια, στο 
Ακρωτήρι Χανίων 
Τα Σεϊτάν Λιμάνια ή… Διαβολολιμάνια (γνωστά και ως Καταραμένα Λιμάνια) δημιουργούνται στο σημείο εκείνο του Ακρωτηρίου όπου λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις. Σε έναν απο τους ορμίσκους που έχει φτιάξει η φύση βρίσκεται μια καλά κρυμμένη παραλία εξωτικής ομορφιάς. Μικροσκοπική, με καταγάλανα νερά και άμμο περιβάλλεται από τεράστιους άγριους βράχους που την περικυκλώνουν και τη προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες.

Πηγή: messiniaradio.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου