2 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.6.2016

(upd) Αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία η γερμανική βουλή. Παρά τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις και προειδοποιήσεις από την Άγκυρα, η γερμανική βουλή αναγνώρισε με ψήφισμα τη σφαγή των Αρμενίων το 1915, την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ως γενοκτονία.

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την δόση Τσακαλώτος: Σήμερα θα τελειώσουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματός μας - Δηλαδή το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και της συμφωνίας για το χρέος. 
Νωρίτερα γράφαμε: Κατατέθηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα - Ψηφίζονται την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Αφορούν ειδικά μισθολόγια, «κόφτη», ΕΚΑΣ, οικογενειακή παροχή, ΑΔΜΗΕ, Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια, Εταιρεία Συμμετοχών κλπ. - Υπουργείο Οικονομικών: Πάμε για εκταμίευση της δόσης μετά τις 13 Ιουνίου. 

Εξι νέοι φόροι αδειάζουν τις τσέπες. Αισθητά έγιναν από τους φορολογουμένους τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, καθώς χθες τέθηκαν σε εφαρμογή έξι νέοι φόροι, οι οποίοι μειώνουν περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν, όπως επίσης και το κόστος στις μεταφορές, στα αυτοκίνητα, στην μπίρα και στη συνδρομητική τηλεόραση. Και από τον Ιανουάριο του 2017 η κυβέρνηση αυξάνει τον φόρο στη σταθερή τηλεφωνία και στο Ιντερνετ, καθώς και στα καύσιμα. 

Στην Αθήνα οι Βαλς και Σαπέν Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης, ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ. Ο κ. Βαλς συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει την ευκαιρία πολλών συζητήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΕΚΤ: Χωρίς απόφαση για επαναφορά waiver στις ελληνικές τράπεζεςΜετά την εφαρμογή των προαπαιτουμένων η απόφαση - Αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος της Ελλάδας. 
Νωρίτερα γράφαμε: Προσμένοντας τα «δώρα» του Ντράγκι από την Βιέννη. Συνεδριάζει η ΕΚΤ σήμερα, Πέμπτη, στη Βιέννη - Αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της επαναφοράς της «φθηνής» χρηματοδότησης (waiver) για τις ελληνικές τράπεζες, αν και, όπως εκτιμάται, ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι δεν πρόκειται να αποφασίσει την άμεση επαναφορά του waiver αν προηγουμένως δεν έχουν φύγει από το τραπέζι οι εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Δίμηνη προθεσμία για οffshore. Περιθώριο δύο μηνών για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων δίδεται σε πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε εταιρείες με έδρα στο εξωτερικό, μετά την τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση.

Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει ποινικές ευθύνεςΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε μεταξύ άλλων ότι «το πολιτικό σύστημα όπως αποτυπώνεται σήμερα στη Βουλή αντιστρατεύεται το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει με τα ίδια κόλπα του Σαμαρά αξιόποινες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, σημειώνοντας ότι «το αξιόποινο έστω και για λίγες ώρες αίρεται».

ΟΟΣΑ: Χωρίς αντίκρισμα οι μειώσεις μισθών. Αύξηση του κόστους εργασίας, παρά τις μειωμένες αποδοχές, εξαιτίας της πτώσης της παραγωγικότητας που προέκυψε από το «πάγωμα» της μεταρρυθμιστικής προσπάθειαςστην Ελλάδα, κατέγραψε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2015. 


Πεδίο μάχης τη νύχτα το hot spot της Μόριας. Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της Μόριας, στη Λέσβο. Ένα μεγάλο μέρος του hot spot πυρπολήθηκε από αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες Αφγανών και Πακιστανών, ενώ κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα. 

Κύπρος: Ο Δημήτρης Συλλούρης νέος Πρόεδρος της Βουλής με στήριξη ΔΗΣΥ. Μετά από έντονη σεναριολογία και ονοματολογία ημερών για την προεδρία της κυπριακής βουλής, το σώμα των Αντιπροσώπων εξέλεξε κατά την απογευματινή συνεδρία της Πέμπτης, τον Δημήτρη Συλλούρη. 

«Ασφυξία» στα ιταλικά hot spotsΕυρωαφρικανικά ομόλογα για ενίσχυση αφρικανικών χωρών προτείνει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ώστε να εκτονωθεί η προσφυγική κρίση. Το Βερολίνο απορρίπτει το σχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται ανεπαρκές από ειδικούς. 

Γης Μαδιάμ στον συνασπισμό της Μέρκελ. Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο μεγάλος συνασπισμός της Μέρκελ. Η προσφυγική κρίση έχει φέρει τα δύο χριστιανικά κόμματα στα πρόθυρα ρήξης. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα επιλέγει τακτικές λαϊκισμού για να ανακτήσει έδαφος.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου