8 Ιουνίου 2016

Ξέσπασμα Κοντομηνά σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του Alpha

Ένα θέμα, σχετικό με την ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας, που έπαιξε στον «αέρα» του «Happy Day» στον Alpha, προκάλεσε την παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά. «Ντράπηκα, όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου με αυτά που άκουσα σήμερα από Έλληνες» ακούστηκε να λέει. «Όχι στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και την ποδηγέτηση των δημοσιογράφων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το protothema.gr, όταν ο Δήμος Βερύκιος παρουσίασε την ιδιωτική πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα παιδιά στους Φούρνους Ικαρίας, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε: «Αυτό μας κάνει περήφανους τώρα ως χώρα; Όπου η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη ενός επιχειρηματία;...Με τόσα λεφτά που φαγώθηκαν θα έπρεπε να είναι όλα τέλεια σαν χώρα!».

Τα σχόλια του Δημήτρη Παπανώτα, εξόργισαν τόσο πολύ τον Δήμο Βερύκιο που τον ώθησαν να αποχωρήσει από την εκπομπή. Στη συνέχεια η Σταματίνα Τσιμτσιλή, θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα, πρόσθεσε: «Δυστυχώς χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία λειτουργεί αυτό το κράτος ακόμα. Χαίρομαι που εφόσον το κράτος δεν μπορεί και η Ευρώπη δεν μας στηρίζει, υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που βοηθούν».

Η παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά.

Μετά το διαφημιστικό διάλειμμα που ακολούθησε, ο πρόεδρος του Alpha, ζήτησε να βγει στον «αέρα» της εκπομπής. Εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Κοντομηνάς, είπε μεταξύ άλλων:

«Ντράπηκα, όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου με αυτά που άκουσα σήμερα από Έλληνες που δουλεύουν σε ένα κανάλι που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον κόσμο! Βάζουν τα χρήματα τους, βάζουν τον χρόνο τους. Κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να δώσουν χαρά και ελπίδα. Για να μείνει αυτός ο κόσμος στα νησιά... Ερχόμαστε τώρα και ακούμε για έναν άνθρωπο που πήγε και έδωσε από την τσέπη του, πήγε εκεί και βρήκε τα νέα ζευγάρια, γυναίκες, που κάνουν παιδιά και δεν έχουν να τα ζήσουν, να ξεγεννήσουν. Και το κάνει δωρέαν για την πατρίδα... Και αντί να λέμε συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο... Είναι ντροπή να μεμψιμοιρούμε για αυτά τα πράγματα. Και καθόμαστε και λέμε βλακείες».

«Να ζήτησετε συγγνώμη!» ζήτησε στη συνέχεια ο Δημήτρης Κοντομηνάς από την ομάδα του «Ηappy Day». Και εκείνοι εζήτησαν συγγνώμη...

Πηγή: www.protothema.gr

Η ΕΣΗΕΑ για την παρέμβαση Κοντομηνά 


Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδοσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία έχει ως εξής:

Όχι στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και την ποδηγέτηση των δημοσιογράφων

Η ωμή παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ALPHA» έδειξε απροκάλυπτα πώς εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια, διαψεύδοντας, έμπρακτα, όσους υποστηρίζουν ότι το προϊόν της ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν καθορίζεται από την ιδιοκτησία των Μέσων.
Εν τούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμη: Η ενημέρωση, εφ’ όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…
Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλουραλισμού και της ελεύθερης και υπεύθυνης ενημέρωσης, φροντίζει να «τακτοποιήσει» το τηλεοπτικό τοπίο με εκπτώσεις στους καναλάρχες, που θέλουν λιγότερους από τους μισούς δημοσιογράφους, μετά την αδειοδότηση.
Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και στην ποδηγέτηση των δημοσιογράφων, που επιχειρείται συστηματικά.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. 

Πηγή: www.esiea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου