9 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.6.2016

Την Πέμπτη, η τυπική επιβεβαίωση για τα προαπαιτούμενα από το Euroworking Group Το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης περιμένει σήμερα, Πέμπτη, από το EuroWorking Group, που θα συνεδριάσει στο Ελσίνκι, η κυβέρνηση. Την απόφαση για εκταμίευση των δόσεων θα επισημοποιήσει το Eurogroup της 16ης Ιουνίου, όπως δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χθες, Τετάρτη. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν και επίσημα τα κοινοβούλια των κρατών.

Καμμένος: «Προς αξιοποίηση ακίνητα αξίας 34 δισ. από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας». Ακίνητα αξίας 34 δισ. ευρώ διαθέτει προς αξιοποίηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Μερική αναδίπλωση με Σύνταγμα. Σε επιχείρηση αναδίπλωσης από την αρχική σύνδεση της συνταγματικής αναθεώρησης με πιθανή έγκρισή της από δημοψήφισμα, προχώρησαν χθες σειρά κυβερνητικών στελεχών. Ωστόσο, από τις δηλώσεις τους προκύπτει ότι η κυβέρνηση διατηρεί τη βούληση να προωθήσει δημοψηφίσματα για επιμέρους ζητήματα.
Σχετική ανάρτηση:
Απεγνωσμένη προσπάθεια αλλαγής κλίματος από την κυβέρνηση

Αναθεώρηση και εκλογικός νόμος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναθεώρηση του Συντάγματος και ο εκλογικός νόμος θα συζητηθούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδριάσει στις 4 το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη, υπό τον πρωθυπουργό και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Από 1ης Ιουλίου οι μειωμένοι λογαριασμοί ΔΕΗ. Από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί η έκπτωση του 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές. 

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Παρουσιάζεται η συνολική ανάγνωση των επιγραφών. Η Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων παρουσιάζει σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Λασκαρίδη στον Πειραιά, σε παγκόσμια πρώτη, τη συνολική ανάγνωση των επιγραφών του Μηχανισμού, αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας κατά τα δέκα τελευταία χρόνια. 

Τρ. Αλεξιάδης: «Να τρέξει ο κόσμος να κάνει τις δηλώσεις του». Δεν θα δοθούν παρατάσεις. Η προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουνίου. Το 43% των φορολογουμένων έχει υποβάλλει μέχρι τώρα. 

Οι «συνωμότες» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Στη Δρέσδη συνεδριάζει σήμερα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν για τις μυστηριώδεις και με απόλυτη μυστικότητα συναντήσεις των ισχυρών από τον χώρο της πολιτικής και της οικονομίας. 

Βίντεο - ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση στο Τελ Αβίβ. Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ όταν δύο Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ σε ένα δημοφιλές κέντρο καταστημάτων και εστιατορίων. 


Στους τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση στο Τελ ΑβίβΜΕ τον απολογισμό της τυφλής επίθεσης στο Τελ Αβίβ να έχει ανέβει στους τέσσερις, το κλίμα στο Ισραήλ παίρνει ξανά φωτιά: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου λέει πως η νέα επίθεση συνιστά «πρόκληση στο ύψος της οποίας θα σταθούμε», την ώρα που η Χαμάς εξυμνεί το μακελειό και προειδοποιεί με νέες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. 

Ομάδα Βίζεγκραντ: Καλεί Κομισιόν να εκταμιεύσει κεφάλαια για Ουκρανία. Κεντροευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκταμιεύσει επειγόντως κεφάλαια, για να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από την ένοπλη σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου