5 Ιουνίου 2016

Τσίπρας: Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως την κατοικία και τις συντάξεις!

"Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις" δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και προκαλεί θυμηδία και αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Ερώτηση: Οι δανειστές ζητούν στη δεύτερη αξιολόγηση να υπάρξουν σκληρές αλλαγές στον νόμο για τις εργασιακές σχέσεις και τον συνδικαλισμό. Θα αποδεχτείτε τέτοιες προτάσεις; 
Απάντηση Τσίπρα: Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βάζει «κόκκινες γραμμές» και να τις υπερασπίζεται αποτελεσματικά, όπως δεν έκανε τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Θα υπερασπιστούμε την εργασία όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις. 

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας μείωσε τις συντάξεις, έκοψε το ΕΚΑΣ και παρέδωσε ακόμα και τα δάνεια πρώτης κατοικίας στα ξένα funds. Όσο λοιπόν υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία, άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων! Ας προετομάζονται λοιπόν οι εργοζόμενοι, έρχεται τώρα η σειρά τους, για νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαίωματα. Όσο για τις νέες κόκκινες γραμμές του κ. Τσίπρα, έχουν και αυτές ξεθωριάσει, η τύχη τους θα είναι ή ίδια με εκείνη των προηγούμενων. Στα σημεία αυτά επικεντρώνονται και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσεις, σε όσα υποσχέθηκε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσεις

Νέα Δημοκρατία. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε ανακοίνωσή της:
«Ο πρωθυπουργός δηλώνει σήμερα στη συνέντευξή του: “Θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει: «Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ. Επομένως όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια».

Το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β' αξιολόγηση) όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους. Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δις στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds. Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη». 

Το ΚΚΕ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, που αποτελεί άλλωστε επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου»

Το Ποτάμι: «Οι νέες κόκκινες γραμμές θα έχουν την ίδια τύχη που είχαν και οι προηγούμενες» σχολιάζει από την πλευρά του το Ποτάμι τονίζοντας ότι «όλοι πια ξέρουν πόση αξία έχουν οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Μηδενική».

Πηγές: Με στοιχεία από www.protothema.gr, www.efsyn.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Είναι ειλικρινής ο άνθρωπος! όπως μείωσε τις συντάξεις, όπως δίνει τα δάνεια και τα σπίτια στα αρπακτικά, κάτι ανάλογο θα κάνει και στα εργασιακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή