7 Ιουνίου 2016

Υπεγράφη το μνημόνιο κατανόησης για το Ελληνικό

(upd) Υπεγράφη σήμερα το μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development. Η διαδικασία αυτή ήταν μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στην ανακοίνωση της Lamda Development αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
Υπεγράφη σήμερα 7 Ιουνίου 2016, μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., της HELLINIKON Global I. S.A. και της Lamda Development S.A. Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding). Το Μνημόνιο Συναντίληψης αποτελεί επικαιροποίηση της υφιστάμενης από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.»... 
Η σημερινή συμφωνία, που συγκεκριμενοποιεί βασικές σχεδιαστικές προδιαγραφές και οικονομικές παραμέτρους του Έργου, αποτελεί ορόσημο, καθώς δίνει το έναυσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έναρξης του Έργου, που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση, που θα πραγματοποιείται τα επόμενα χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει αναβάθμιση της παραλίας, οικιστικές αναπτύξεις, υπερ-τοπικό και τοπικό εμπόριο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής κοινού, αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων χώρων άθλησης, νέο γήπεδο γκολφ, χώρους ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά κέντρα, κλπ. 
Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου, το επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει τη δημιουργία, χρηματοδότηση και συντήρηση του μεγαλύτερου στην Ελλάδα και ενός εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύπτουν έκταση 2.600.000 τ.μ., ήτοι 42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης. 
Tο επενδυτικό σχήμα αναλαμβάνει επιπλέον τη χρηματοδότηση και κατασκευή όλων των συγκοινωνιακών υποδομών, των εγκαταστάσεων και δικτύων κοινής ωφέλειας, των αναγκαίων λιμενικών έργων, τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων, δημιουργώντας την αναγκαία συνδεσιμότητα με τα υφιστάμενα και νέα μέσα σταθερής τροχιάς, την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, την αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου, την πλήρη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και τη δημιουργία 1 χιλιομέτρου παραλίας ελεύθερης προς χρήση στο κοινό... 

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Ολγα Γεροβασίλη, στο μνημόνιο καταγράφονται οι αλλαγές που έχουν προκύψει στην πορεία για την τελική υπογραφή της συμφωνίας. «Δεν σημαίνει και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» σημείωσε, θυμίζοντας ότι ο χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου. Πρόσθεσε δε η κυβερνητική εκπρόσωπος πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον, όπως το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων και η αύξηση της έκτασης πρασίνου με αντίστοιχη μείωση της δόμησης. 

Σημειώνεται ότι το σχήμα υπό τη Lamda Develοpment πρόσφερε τίμημα που κυμαίνεται μεταξύ 577.000.000 και 712.000.000 ευρώ (ανάλογα με το επιτόκιο προεξόφλησης που χρησιμοποιείται), ενώ με την αναγωγή στη δεκαετία διαμορφώνεται σε 915.000.000 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε δόσεις.

Η υπογραφή του MoU και η έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων από πλευράς δημοσίου που ξεκινούν από το χωροταξικό σχέδιο και φτάνουν μέχρι την αδειοδότηση καζίνο μέσω ξεχωριστού διεθνούς διαγωνισμού εντός του ακινήτου. Μέχρι τότε πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί σειρά εκκρεμοτήτων, όπως η μετεγκατάσταση κρατικών φορέων και άλλων χρηστών από την υπό αξιοποίηση έκταση.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε αμφισβητήσει έντονα την υπογραφή της σύμβασης για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, τόσο ως αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της.


Πηγή: Στοιχεία από www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: